Gündem MEBBİS öğretmen girişi ile mülakat sonuçlarınızı öğrenebilirsiniz!

MEBBİS öğretmen girişi ile mülakat sonuçlarınızı öğrenebilirsiniz!

27.03.2017 - 13:26 | Son Güncellenme:

Sözleşmeli Öğretmenlik mülakat sonuçları ve tarihlerinin açıklanması ile birlikte öğretmen adayları MEBBİS üzerinden sorgulamalarını yapabilecekler. MEBBİS şifresini unutan adaylar ise Şifremi Unuttum bağlantısına tıklayarak yönlendirmeye ulaşabilecekler. Peki MEBBİS öğretmen girişi nasıl yapılır?

MEBBİS öğretmen girişi ile mülakat sonuçlarınızı öğrenebilirsiniz

İnternet teknolojisinin gelişmesi ile birlikte internet üzerinden yapabileceğimiz işlemlerin sayısı artmıştır. Ülkemizde bulunan çoğu kurum ve kuruluş da internet uygulamalarını geliştirmiştir. Milli Eğitim Bakanlığı da internet teknolojisini iyi kullanan kurumlardan bir tanesidir. Gerek E-Okul sistemi olsun gerekse MEBBİS olsun Milli Eğitim Bakanlığının internet uygulamalarındandır. MEBBİS yani Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri Milli Eğitim Bakanlığının bir hizmetidir. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen MEBBİS sayesinde hem öğretmenler hem de öğrenciler bazı işlemlerini internet üzerinden gerçekleştirebilmektedir. Başvuru işlemlerini, sınav tarihlerini ve sınav sorgulama işlemlerini MEBBİS üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Özellikle atanmayı bekleyen sözleşmeli öğretmen adayları bu sıralar MEBBİS’i kullanıyor. Atama sonuçları açıklandığında öğretmen adayları bu sisteme giriş yaparak atama sonuçlarını yada mülakat yeri ve tarihlerini öğrenebilecek.

MEBBİS GİRİŞİ İÇİN TIKLAYINIZ!

MEBBİS’e internet üzerinden ulaşabilirsiniz. Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemlerinin internet sitesine giriş yaptıktan sonra ana sayfanın üst bölümünde giriş sayfası vardır. Bu giriş sayfasına kullanıcı adı ve şifreyi girdikten sonra son olarak ekranda gördüğünüz güvenlik kodunu da gerekli yere girmelisiniz. Bu bilgileri girdikten sonra sisteme giriş yapabilirsiniz ve işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Bu sisteme Milli Eğitim Bakanlığında görevli olan öğretmen, müdür, müdür yardımcısı ve yöneticiler giriş yapabilirler. Bu sistem eğitimle alakalı tüm işlemleri elektronik ortamda yapılmasını sağlamaktadır. Özellikle öğretmen adayları şu sıralar sürekli bu sisteme giriş yapmaktadır. 2017 sözleşmeli öğretmen atamaları bu elektronik ortam üzerinden gerçekleşecek.

Sözleşmeli öğretmen adaylarının mülakat ve yazılı sınav sonuçları da MEBBİS üzerinden açıklanacağı için öğretmen adayları heyecanlı bir şekilde bekleyiş içindedir. Bu sisteme kullanıcı adı ve şifrenizle girebilirsiniz. Kullanıcı adınızı ve şifrenizi bilmiyorsanız eğer Milli Eğitim Müdürlüklerine giderek öğrenebilirsiniz. Milli Eğitim Bakanlığının bütün internet hizmetlerine bu sistem altından ulaşabilirsiniz. E-Okul, E-Akademi, Halk Eğitim, Açık Öğretim Kurumları, E-Yurt, E-taşınır ve E-sınav hizmetleri MEBBİS sistemi altında yer alan hizmetlerdir. Ana sayfadan bu kurumların hepsine ulaşabilirsiniz, giriş yapabilirsiniz ve işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.