Gündem Meclis’in acı günü

Meclis’in acı günü

15.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

TBMM’de kürsüde yaptığı konuşma sırasında kalp krizi geçirerek hastaneye kaldırılan Saadet Partisi milletvekili Hasan Bitmez, dün yaşamını yitirdi. Bitmez’in vefat haberi ile birlikte Genel Kurul’da duygusal anlar yaşandı; Meclis’teki cenaze töreni tüm siyasi partilerin temsilcilerini bir araya getirdi.

Meclis’in acı günü

ANKARA Milliyet - TBMM Genel Kurulu’nda iki gün önce bütçe görüşmeleri sırasında kürsüde konuşurken rahatsızlanan Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı ve Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez, ilk müdahalesinin ardından kaldırıldığı ve iki gündür yaşam savaşı verdiği Bilkent Şehir Hastanesi’nde dün yaşama gözlerini kapadı. 
Bitmez’in vefat haberinin ardından, hastane taziye ziyareti akınına uğrarken, Meclis’te de duygusal anlar yaşandı. TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder, Genel Kurul’da Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın bütçesi üzerine görüşmeler sürürken, “Bir acı haber aldık şimdi” dedi ve birleşime 20 dakika ara verdi. Aranın ardından Önder, “Hasan Bitmez’in vefat haberini büyük bir teessürle öğrenmiş bulunuyoruz. Kendisi için burada bir uğurlama yapacağız” dedi.

Haberin Devamı

‘TBMM tarihinde ilk’

İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, Bitmez için başsağlığı dileğinde bulunarak, “Üzüntülüyüz. Ama dünya böyle bir şey, her fâni ölümü tadacak; rahmet olsun” dedi. MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay da “Meclisimizin başı sağ olsun, mekânı cennet olsun” derken, DEM Partisi Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, “Çok üzgünüz. Sanırım TBMM tarihinde ilk defa kürsüde kalp krizi geçiren ve sonrasında yaşama tutunamayan bir kayıp yaşadık” ifadelerini kullandı. CHP Grup Başkanvekili Burcu Köksal ise, “Acımız büyük” diye konuştu. AK Parti Grup Başkanvekili Abdülhamit Gül de Bitmez’e Allah’tan rahmet diledi.

Meclis’in acı günü

Saadet Partisi milletvekili Hasan Bitmez için dün Meclis’te cenaze töreni düzenlendi.

Haberin Devamı

Erdoğan’dan taziye telefonu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Karamollaoğlu’nu telefonla arayarak başsağlığı dileklerini iletirken, TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan siyasi parti liderlerine, bakanlara, milletvekillerine kadar pek çok siyasi de taziye mesajı yayımladı. Karamollaoğlu da, sosyal medya hesabından “Her zaman samimiyetine, gayretine ve fedakarlığına şahitlik ettiğimiz Genel Başkan Yardımcımız ve Kocaeli Milletvekilimiz Hasan Bitmez kardeşimiz Hakk’a yürüdü. Ailesinin, camiamızın ve aziz milletimizin başı sağ olsun. Hasan kardeşimizin mekanı cennet, makamı ali olsun” paylaşımını yaptı.

Tabutuna Filistin bayrağı asıldı

Bitmez için dün Meclis’te cenaze töreni düzenlendi. Törene Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, CHP lideri Özgür Özel, eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, MHP lideri Devlet Bahçeli, SP lideri Temel Karamollaoğlu, DEVA Partisi lideri Ali Babacan, Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan, BBP lideri Mustafa Destici, DP lideri Gültekin Uysal, AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş, eski TBMM Başkanları Bülent Arınç ve Cemil Çiçek ve milletvekilleri ile Bitmez’in ailesi katıldı. Yürüyüş sırasında bir aile yakını boynunda Filistin atkısı ve elinde Bitmez’in fotoğrafıyla cenazenin önünden yürürken, Bitmez’in tabutuna da Filistin bayrağı konuldu. Bitmez’in cenazesi bugün İstanbul’da Fatih Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek. 

Haberin Devamı

‘Her birimize ders olsun’

SP Grup Başkanvekili Bülent Kaya, “Uzun yıllar siyasette yol arkadaşlığı yaptığımız çok değerli bir siyasetçi Hasan Bitmez Beyefendi’yi talihsiz bir hadiseden sonra, beklenmedik, erken bir yaşta maalesef kaybettik. Meclis Genel Kurulu’ndaki ilk müdahale anından bu ana kadar desteklerini, ilgi ve alâkalarını esirgemeyen herkese çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Meclis’in acı günü

Bütçe görüşmesi ertelendi

Danışma Kurulu’nun aldığı karar ile dün yapılması planlanan Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın bütçe görüşmeleri, 21 Aralık Perşembe günü yapılacak TBMM, Adalet Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı bütçelerinin arkasından gerçekleştirilecek.

Grubun düşmesi bekleniyor

Bitmez’in vefat haberiyle birlikte SP’nin, grup kurmak için yeterli sayıyı kaybetmesi dolayısıyla TBMM İçtüzük’üne göre grubunun düşmesi bekleniyor.