Gündem Meghan Markle kimdir? Meghan Markle hakkında merak edilen bilgiler

Meghan Markle kimdir? Meghan Markle hakkında merak edilen bilgiler

19.05.2018 - 17:10 | Son Güncellenme:

Oyuncu Meghan Markle, İngiliz Kraliyet ailesinin bekâr üyesi Prens Harry ile evleneceği öğrenildiğinden beri herkes tarafından merak edilen bir isim olmayı başardı. Aktris Meghan Markle, çıkan birçok tartışma konusuyla gündem maddesi oldu. Peki, Meghan Markle kimdir ve ne iş yapar?

Meghan Markle kimdir Meghan Markle hakkında merak edilen bilgiler

Meghan Markle kimdir?

Haberin Devamı

Meghan Markle, Hollywood doğumlu siyahi bir anne ile beyaz bir babanın kızı olarak dünyaya gelmiştir. Amerikalı oyuncu 4 Ağustos 1981 tarihinde doğmuştur. Meghan Markle zengin, varlıklı bir ailenin kızıdır. Emmy ödüllü ışık şefi bir babaya ve daha öncesinde hosteslik yapmış şu anda psikoterapist olan bir anneye sahiptir. Meghan Markle, yer aldığı CSI: NY, CSI: Miami, Fringe ve Suits dizileriyle tanınmaya başlamıştır.

Eğitim hayatı

Meghan Markle, öğrenim hayatında tiyatro ve uluslararası ilişkiler alanında 2003 senesinde Chicago yakınlarında bulunan Northwestern Üniversitesi’nden diploma alarak mezun olmuştur.

Bir önceki evliliği

2011 senesinde yapımcı Trevor Engelson ile evlenen Meghan Markle, evliliğini iki yıl sürdürdükten sonra boşanmıştır. Yaptığı bu evlilik onun gündeme gelmesini sağlayan tartışmalardan biri olmuştur. “Boşanmış gelin adayı” olarak tartışmalar yaratan geçmişte yaptığı bu evlilik, İngiliz Kraliyet Ailesi içinde kaos yaşanmasına sebep oldu.

Haberin Devamı

Hayır işleri ile adını duyuruyor

İnsanlara ve zor durumda kalanlara yardım etmekten bir hayli mutlu olan Meghan Markle, hayır işleri ile yakından ilgileniyor ve adının bu şekilde anılmasını sağlıyor. Yaptığı hayır işleri arasında şunlar yer alıyor;

Afganistan'da bulunan ABD kuvvetlerini ve ailelerini ziyarete gitme

Delhi ve Mumbai’de menstrüel sağlığın duyurulması için kadınlarla buluşmak,

Ve yardım dernekleri için iş birlikleri yapmak.

Meghan Markle yaptığı hayır işlerinin ve çalışmalarının sonucunda Prens Harry ile tanışmıştır. Prens Harry ve Meghan Markle’nin tanışması bir dernek toplantısında gerçekleşmiştir. Prens Harry ile ilişkilerinde, Markle’nin hayır işleriyle uğraşmasının önemli bir yeri olduğu düşünülmektedir.

İngiliz Kraliyet Ailesi’nin ilk siyahi kökenli gelini olmayacak

Meghan Markle, İngiliz Kraliyet Ailesi’nin ilk siyahi kökenli gelini olmayacaktır. Çünkü 18. yüzyılda Portekizli olan Kraliçe Sophie Charlotte, İngiliz Kraliyet Ailesi’nin ilk siyahi kökenli gelini olmuştur.

Meghan Markle, siyahi bir vatandaş olmanın kimi zaman işinde ona dezavantaj sağladığını belirterek verdiği son röportajda "Beyaz rolleri için yeterince beyaz, siyah rolleri için yeterince siyah değildim.” sözlerine yer vermiştir.

Haberin Devamı

Son olarak Prens Harry ve Meghan Markle, 19 Mayıs 2018 tarihinde evlenerek aşkın her şeye rağmen kazanacağını gösterdiler.