Gündem Mehmet Sevigen'den çarpıcı sözler: Kemal Bey gerçekten bir diktatör

Mehmet Sevigen'den çarpıcı sözler: Kemal Bey gerçekten bir diktatör

04.07.2023 - 12:36 | Son Güncellenme:

CNN Türk canlı yayınında konuşan 23. Dönem CHP Milletvekili Mehmet Sevigen, CHP'deki 'değişim' tartışmalarına ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

23. Dönem CHP Milletvekili Mehmet Sevigen, CNN Türk canlı yayınında, seçim sonrası CHP'de başlayan tartışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Mehmet Sevigen'in açıklamaları şöyle:

Kemal Bey seçimle gelmemiş, 80 tane seçimle gelmeyen danışman, MYK’dan seçilmemiş danışmanlar, Tanju seçilmiş, yıllarca alamadığımız Bolu’da belediye başkanlığı kazanmış, konuşmasından dolayı ihraç ettiler. Bizde çok insanlar ihraç edildi. Eski belediye başkanları, genel başkan yardımcılarına danışılmadı, partinin tüzük kuralları ihlal edildi. Atatürk çizgisinden uzaklaştırdı. Emek, alın teri kalmadı partinin içinde.

‘KEMAL BEY GERÇEKTEN BİR DİKTATÖR’

Tanju kardeşimizin bu yürüyüşü CHP içerisinde başkalaştırılanların yürüyüşüdür. Tek adama karşı, diktatörlüğe karşı, Kemal Bey’i tanıyan bir insan olarak söylüyorum. Kemal Bey gerçekten bir diktatör.

Mehmet Sevigenden çarpıcı sözler: Kemal Bey gerçekten bir diktatör

KILIÇDAROĞLU’NUN PARTİNİN İÇİNDEN SEÇİLENLERE BİR TAVRI MI VAR?

Haberin Devamı

Kesinlikle var. Kemal Bey geldiğinden beri 204 yönetim kurulu üyesi değişmiş. Yani bunlar değişince parti danışmanlarla yönetiliyor.

Ünal Çeviköz geçen dönem parti kurultayından çıkmadı. O seçilmedi, Tuncay Özkan seçilmedi, parti meclisinden seçilmedi ama yine geldi en üst yetki ile partinin kurallarına aykırı, partideki bütün bürokratik yapıya aykırı hepsini atama ile yaptı. Baş danışman yaptı, bizim yöneticiler parti meclisinden seçilir.

Kendisi memurluktan geldi ya emir almaya alıştığı için, maalesef siyaset böyle değil, siyasetin kendi kuralları var. Seçilmeyen insanların yönetimde görev almaları yaptırım gücünü azaltır.

PARTİ ÖRGÜTÜNDEN SORUMLU GENEL BAŞKAN BAŞ DANIŞMANI, BÖYLE BİR KONUM VAR MIYDI?

Atama ile yoktu böyle bir şey. Engin Özkoç’a da haksızlık yapılıyor. Örgütle ilgisi bilgisi var mı bilemiyorum. Atama ile gelen örgütten sorumlu baş danışman olur mu? Bu o kadar çok hakaret ki, kimse farkında değil. Biz devlet kuran bir partiyiz.

Kemal Bey’in bu arkadaşlarımızı yok sayması, partiyi kabile gibi yönetiyor. Niye toplumun karşısına çıkmıyor? Seçimden sonra kazandım diyor ya, biz 3 dönemdir 48 alıyoruz. Hiçbir başarı yok. Kemal Bey değişmesin diyenlere bu çok önemli siz yeni gelirsiniz genel başkanlığa dersiniz ki idare ettim. Kemal Bey 13 yıldır genel başkan. Yüzü kızarmadan başarı diyor.

Haberin Devamı

ENGİN ÖZKOÇ’UN ATAMASI İLE BİRLİKTE ÖRGÜT HALA KEMAL KILIÇDAROĞLU’NA BAĞLI SONUCU ÇIKAR MI?

Örgütte bir korku var. Belediye başkanları, meclis üyeleri seçilecek. Bu seçimde herkes aday olmak istiyor, insanlarda korku, endişe var. Kemal Bey çoğunu aday yapmayacak. 13 yıldır partinin başında kalmışsın, bu parti seni genel başkan yapmış, her şeyi vermişiz Kemal Bey’e. Kemal Bey de bu partiye en büyük kötülüğü yapmış.

KILIÇDAROĞLU'NA TOPLUMUN YÜZDE 65’İ OY VERMEK İSTEMİYOR 

Yeni bir kadro olsun, genç insanlar tüzüğü ile gelsin diye ben aday olmayacağım, size abilik yapacağım diyebilse. Kemal Bey’in heykeli dikilir. Herkes Kemal Bey’den nefret ediyor. Toplumun yüzde 65’i oy vermek istemiyor.

En büyük kötülüğü de ilk defa CHP’ye oyu ne olursa olsun Anayasayı değiştirecek milletvekili var parlamentoda. Bunların 40 taneye yakını Fettullah Gülen sempatizanı. Bunları Kemal Bey’in sayesinde soktuk. Bu bile Türkiye’ye yapılan en büyük kötülüktür. Kimse bunun farkında değil.

Haberin Devamı

TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİ İLE İLGİLİ TARTIŞMALAR VAR. KURULTAY İLE İLGİLİ EKLEMEK İSTEDİĞİNİZ VAR MI?

Örgütün gazını almaya çalışıyorlar, diyorlar ki ön seçim getireceğiz. 7-8-9 dönem milletvekili olanlar partide. Erdoğan, 3 dönem var dedi. Bizde öyle bir şey yok. Kemal Bey’e yakın mısın? İstersen 20 dönem olursun.

Kemal Bey örgüte diyor ki biz tüzük değişikliği yapacağız. Genel başkanlar 2 yıl seçilecek. Sen 13 yıldır genel başkansın. Belli bir yaşa geldikten sonra yöneticilik yapamıyorsun. Örgütün gazını almak için tüzük değişikliği yapacak. Kesinlikle sınırlama olacağına inanmıyorum.

YEREL YÖNETİMLERİN HEPSİNİ KAYBEDECEĞİZ

Kemal Bey kaldığı müddetçe biz yerel yönetimlerin hepsini kaybedeceğiz. İstanbul, Ankara’yı kaybedeceğiz.

CHP Atatürk’ün çizgilerinden çıktı. Laiklikten bahseden yok. Ekrem Bey manifesto açıklayacakmış, göreceğiz programında emek var mı, laiklik var mı? Bunlara dönüyor mu? Atatürk’ün kırmızı çizgilerine dönüyor mu? Program değişikliği olursa parti değişmiş olur.

Haberin Devamı

Genel merkezin cevabı Kemal Bey ben herkesi değiştirdim ama ben değişmem diyor. Sen yönlendiriyorsun, genel başkandan habersiz kuş uçar mı? Genel başkanlık da yapamıyor.