Gündem Melek Ayşe 5 can oldu

Melek Ayşe 5 can oldu

10.03.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bir hastanede gördüğü ilandan etkilen ve ‘18 yaşımı bitirince organlarımı bağışlayacağım’ diyen ilköğretim öğrencisi Ayşe Demir, aldığı karardan iki hafta sonra 5 kişiye hayat verdi

Melek Ayşe 5 can oldu

İstanbul Zeytinburnu’nda oturan Mardinli Demir ailesinin 12 çocuğundan biri olan 14 yaşındaki Ayşe Demir, doktor olmak istiyordu. Aile fertlerinin “en akıllımız oydu” dediği, Fatma Süsligil İlköğretim Okulu 8’inci sınıf öğrencisi olan Ayşe Demir, her dönem eve teşekkür ve takdir belgesi getiriyordu. Çevresince iyilik meleği olarak bilinen Ayşe, Kızılay’a kan bağışında bulunmak istiyor ve annesi Hayriye Demir’e sık sık “izin kağıdını imzala da kan vereyim” diyordu.

Ranzadan düştü
İki hafta önce ablası Gülbahar Demir’e hastaneye giderken refakat eden Ayşe Demir, hastanede organ bağışıyla ilgili bir ilan görünce, bağış yapmaya karar verdi. Annesine “Yaşım 18 olunca tüm organlarımı bağışlayacağım” diyen Ayşe, verdiği karardan iki hafta sonra evinde kaza geçirdi. Liseye giriş sınavlarına hazırlananan Ayşe Demir, 4 Mart Pazar günü evlerinde ranzanın üzerine çıkarak, kitaplık olarak kullandığı dolabın üstündeki kitaplarına uzandı. Ancak dengesini kaybeder düştü ve boynundaki fular ranzanın topuza dolandı. Baygınlık geçiren Ayşe’yi, diz çökmüş ve fularından ranzaya asılı şekilde annesi buldu.
Talihsiz kız, Yedikule Göğüs Hastalıkları Hastanesi’ne, oradan da Şişli Etfal’e kaldırıldı. 5 gün yoğun bakımda yaşam mücadelesi veren Ayşenin önceki akşam beyir ölümü gerçekleşti.
Acı haberi alan anne Hayriye Demir, kızının isteğini hatırlayarak, organlarını bağışladı. Ayşe Demir’in iki böbreği, iki korneası ve karaciğeri dün organ bekleyen hastalara nakledildi.
Hayriye Demir, “Kızım melek gibiydi. Talihsiz yavrum hayatına doyamadan öldü. Ama organları sayesinde 5 kişi yaşayacak. Buna da şükür” dedi.