Gündem‘Mermi fırlatmak millete saygısızlık’

‘Mermi fırlatmak millete saygısızlık’

08.04.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in grup toplantısında mermi kovanı atmasına tepki gösterdi.

‘Mermi fırlatmak millete saygısızlık’

BEYZA COŞKUN Ankara  - Bahçeli, ATO Congresium’da Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi: 

Haberin Devamı

ÇARPIKLIKTIR: Kandil Dağı’nı Tanrı Dağı zanneden, Kürşat’ı teröristlerle karıştıran kötürüm siyaset zihniyetleri elbette mazimizin ihtişam ve itibarını bilemez, bilse dahi telaffuz edecek cesareti gösteremez. Bu zihniyet sahiplerinin, Meclis Grup kürsüsünde çıldırmış gibi sağa sola mermi kovanı atmaları evvela millete ve demokrasiye saygısızlıktır. Bağıra çağıra mermi fırlatmak çaresizlik içinde kıvranan, köşeye sıkışan, çıkmaz sokaklara düşen, kaostan yemlenmek için sıraya giren bir çarpıklıktır. Vatan ve millet düşmanlarıyla aynı karede poz verip ittifak kuranların Türklüğün muhteşem geçmişinden örnekler vermesi sadece bir aldatma, hezeyandır. Kanaatimce sürekli maske değiştirmek, oradan buraya köşe kapmaca oynamak su katılmamış gafilliktir. 

Haberin Devamı

TERÖRİZME PAYANDA MUHALEFET: Devletin ve hükümet sisteminin hedef alınması, millet varlığında kuşkular uyandırılması, töremizi bozmak için dört bir koldan uğraşılması bozgunculuğun ve buhran seferinin bitmediğine işarettir. Terörizme payanda olan bir muhalefetin ilk örneği maalesef Türkiye’de vücut bulmuştur. Kendi ülkesine hasım olan bir mankurtluğun simgesi haline gelenler bellidir ve alayı zillettedir. Biz ilhamımızı ecdadımızdan ve tarihimizden alırken, onların ilhamı Türk düşmanlarıdır. Bizim yolumuzu bu kahramanlar aydınlatırken, zilletin yolunu dalkavuklar aralamaktadır. Fakat bu yol, yol değildir. Bu yolun sonu yoktur. 

14 MAYIS SEÇİMLERİ: 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekiliği Genel Seçimleri tarihi nitelikli bir karar ve kader anıdır. Cumhur İttifakı olarak Türkiye’mize sahip çıkacağız ve bu süreçte Türk gençliğinin iradesi geleceğin yol haritasını belirleyecektir. Dünyayı anlayacak geniş bir vizyon, Türklüğün yaşadığı her yere ulaşacak berrak bir bakış, Türk-İslam coğrafyasının ruhuna işlemiş irfan dolu bir idrakle MHP ve Cumhur İttifakı lider ülke Türkiye’yi kuracaktır.