Gündem Mersin'deki yangın kontrol altına alındı

Mersin'deki yangın kontrol altına alındı

08.09.2022 - 08:23 | Son Güncellenme:

Mersin'de dün sabah saatlerinde başlayan yangının kontrol altına alındığı bildirildi.

Gülnar ilçesine bağlı Büyükeceli Mahallesi'nde dün saat 07.00 sıralarında başlayan orman yangını, rüzgarın da etkisiyle hızla büyümüştü. Orman yangınına kontrol altına alma çalışmaları, Orman Genel Müdürlüğü, Milli Savunma Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, itfaiye ve destek illerden toplam 29 helikopter, 11 uçak, 138 arazöz, 15 dozer ve 850 personel ile sürdürülmüştü.

Haberin Devamı

Gece havanın kararmasıyla havadan müdahaleye, gece görüşlü helikopterler ile devam edilmişti. Hızla büyüyen ve Silifke ilçesine sıçrayan yangın, transit yol güzergahını da tehlikeye atmıştı.

Mersindeki yangın kontrol altına alındı

YANGIN, AKKUYU'YU TEHDİT ETMEDİ

Yangının Akkuyu'yu tehdit etmediğini belirten Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, CNN Türk canlı yayınında yaptığı açıklamada, 24 saati aşkın süredir yangına müdahale edildiğini ve ekiplerin çalışmalarının devam ettiğini söylemişti

Mersindeki yangın kontrol altına alındı

820 KİŞİYE TAHLİYE

AFAD Başkanlığı, Gülnar ilçesinde 450, Silifke ilçesinde ise 370 vatandaşın evlerinden tahliye edildiğini ve bu vatandaşların barınmaları için 843 kişilik tesis planlamasının yapıldığını bildirmişti.

Yangının ikinci gününün ilk ışıklarıyla havadan müdahale tekrar başlatılmıştı. Uçaklar, yangın bölgesine yaptıkları sortilerle alevlerin yerleşim yerlerine ulaşmasını engellemek için büyük çaba sarf ediyor. Yangının kontrol altına alınması için karadan müdahalelerin ise aralıksız sürdürüldüğü bildirilmişti.

Haberin Devamı

BAKAN KOCA: YANGINDAN 25 KİŞİ ETKİLENDİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Mersin Gülnar'da çıkan orman yangınından 25 kişinin etkilendiğini, tedavisi devam eden 8 kişiden 1'inin hayati tehlikesinin olduğunu açıkladı.

Sağlık Bakanı Koca, Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada, "Mersin Gülnar'da dün ormanlık alanda çıkan yangından 25 kişi etkilenmiştir. 8 kişinin tedavisi devam ediyor. 1'inin durumu ağır, 3'ünün durumu orta, 4'ünün durumu iyidir. Yaralılara ve Mersin halkına geçmiş olsun dileklerimizi sunuyorum. Yangın söndürme çalışmaları devam ediyor" dedi.

AYDINCIK-SİLİFKE YOLU AÇILDI

Karayolları Genel Müdürlüğü, Mersin'in Gülnar ilçesinde dün sabah başlayıp, Silifke ilçesine de sıçrayan orman yangını nedeniyle tedbir amaçlı kapatılan Aydıncık-Silifke yolunun tekrar trafiğe açıldığını duyurdu. Müdürlüğün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Aydıncık - Silifke Devlet Yolu her iki yönden taşıt trafiğine açılmıştır" denilmişti.

KONTROL ALTINA ALINDI

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki, beraberinde Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan ile birlikte Büyükeceli Orman İşletme Müdürlüğünde yaptığı açıklamada, "Mersin’deki orman yangını bu saat itibariyle kontrol altına alındı” dedi. Tiryaki, yangında yaklaşık bin 500 hektarlık alanın zarar gördüğünü de belirtti.

Haberin Devamı

SOĞUTMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

29'uncu saatte kontrol altına alınan orman yangınında soğutma çalışmaları devam ediyor.

Bu arada, yangının kontrol altına alınmasıyla bölgede boşaltılan bazı mahallelerde yaşam normale dönmeye başladı.