Gündem Meteoroloji ve Valilik’ten peş peşe uyarı! Saatler sonra kar yağışı Tekirdağ’dan giriş yapacak

Meteoroloji ve Valilik’ten peş peşe uyarı! Saatler sonra kar yağışı Tekirdağ’dan giriş yapacak

07.12.2023 - 16:31 | Son Güncellenme:

Meteoroloji ve İstanbul Valiliği’nden bir son dakika uyarısı geldi. Sıcaklıklar bu gece itibarıyla düşecek İstanbul dahil 72 ilde sağanak ve kar yağışı bekleniyor. Saatler sonra kar Tekirdağ’dan giriş yapacak. İşte tüm yurdu etkisi altına alacak 2 günün detayları…

Meteoroloji ve Valilik’ten peş peşe uyarı Saatler sonra kar yağışı Tekirdağ’dan giriş yapacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun güney ve batısı, Güneydoğu Anadolu ile Tokat çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra Bursa ve Balıkesir çevreleri ile Çanakkale'nin doğu ilçelerinde, akşam ve gece saatlerinde Kıyı Ege ve Doğu Akdeniz ile İstanbul, Kocaeli, Yalova, Antalya, Gaziantep ve Kilis çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor. Sabah saatlerinde iç ve doğu bölgelerde yer yer pus ve sis bekleniyor.

Haberin Devamı

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklıklarının Marmara ve Kıyı Ege'de mevsim normalleri civarında, diğer yerlerde normallerinin 2 ila 4 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor.

RÜZGAR: Genellikle güneyli, kuzeybatı kesimlerde kuzeyli yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

İSTANBUL VALİLİĞİ UYARDI

İstanbul Valiliği'nden de yeni bir uyarı geldi. Valilik sosyal medya hesabından, “Meteoroloji'den alınan bilgiye göre; Yapılan son değerlendirmelere göre; bu gece saatlerinden itibaren kuzey ilçeleri ağırlıklı olarak İstanbul’da kuvvetli sağanak yağış bekleniyor. Dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” ifadelerine yer verildi.

Meteoroloji ve Valilik’ten peş peşe uyarı Saatler sonra kar yağışı Tekirdağ’dan giriş yapacak

14 İLDE SARI VE TURUNCU ALARM

Yarın, "Adana, Antalya, Aydın, Burdur, Bursa, Isparta, Mersin, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Manisa, Muğla, Sakarya, Yalova" için sarı ve turuncu uyarı verildi.

Haberin Devamı

Meteoroloji ve Valilik’ten peş peşe uyarı Saatler sonra kar yağışı Tekirdağ’dan giriş yapacak

BU AKŞAM SAATLERİNE DİKKAT

CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, “Bugün Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun güney ve batısı, Güneydoğu Anadolu yağmurlu.

Prof. Dr. Şen, “Bugün Bursa ve Balıkesir’de Çanakkale’de akşam ve gece saatlerinde Kıyı Ege ve Adana, Kahramanmaraş, Osmaniye, Kilis, Gaziantep ile İstanbul, Kocaeli, Yalova, da kuvvetli yağış etkili olabilir. Yağış batı ve iç bölgelerde cuma ve cumarteside devam edecek. Doğuda pazartesiye kadar devam edecek. Hafta sonu sıcaklık düşüyor. İstanbul’da 7 derece olur. Yağış yapan sistem Akdeniz üzerinden geldiği için kar yok. Hafta sonu Trakya ve Doğu Anadolu’nun yükseklerinde karla karışık yağmur yapar” dedi.

Meteoroloji ve Valilik’ten peş peşe uyarı Saatler sonra kar yağışı Tekirdağ’dan giriş yapacak

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle: