Gündem ‘Mezara değil parka götürmek istiyorum’

‘Mezara değil parka götürmek istiyorum’

30.04.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Manisa’nın Alaşehir ilçesinde yaşayan 11 aylık Zeynep bebeğe, SMA (Spinal Musküler Atrofi) teşhisi konuldu. Minik Zeynep’in ailesi, kızlarının yaşama tutunabilmesi için yurt dışından getirilmesi gereken ve fiyatı yaklaşık 3 milyon lira (841 bin 590 dolar) olan ilaca ihtiyaç olduğunu söylüyor.

‘Mezara değil parka  götürmek istiyorum’

Doktorların minik Zeynep’in en fazla 2 yıl yaşayabileceğini söylediklerini anlatan anne Şengül Özden, “Nusinersen” isimli ilacın yurt dışından getirilmesi için çağrı yaptı. Anne Özden, “Biz isterdik ki elinden tutabilelim. Yatağa bağımlı olsa da yanımızda olsun, yaşasın istiyoruz. İlacımız yurt dışında var. Doktor bize ‘2 sene yaşar’ dediğinde ne yapacağımızı bilemedim. Cumhurbaşkanımıza, Sağlık Bakanımıza yalvarıyoruz. Biran önce ilacımız gelsin. Çünkü bizim çocuğumuzun zamanı yok” dedi.

Anne Şengül Özden, diğer SMA hastası çocuklar için de ilaç çağrısı yaparken, 2 ayda 20 bebeğin ilaç olmadığı için hayatını kaybettiğini söyledi. Özden, “Bugün sıra bize mi gelecek diye düşünüyoruz. Kızım her geçen gün gözümün önünde eriyor. Ben onu mezara değil parka götürmek istiyorum” dedi.

Baba Yusuf Özden de Türkiye’de yaklaşık 2 bin 500 çocuğun bu hastalıkla savaştığını belirterek, “Sadece benim çocuğum için değil bütün çocuklar için bu ilaç gelsin. Türkiye büyük bir devlet, bu çocukların ilaç ihtiyacını karşılayabilir. Devleti yanımızda görmek istiyoruz” dedi.