Gündem MHRS giriş yaparak MHRS randevu kontrol etme işlemi nasıl yapılır?

MHRS giriş yaparak MHRS randevu kontrol etme işlemi nasıl yapılır?

21.12.2015 - 22:27 | Son Güncellenme:

MHRS girişini yaparak MHRS’den aldığınız hastane randevunuzu kontrol edebilirsiniz. Böylelikle ne zaman, hangi doktordan randevu aldığınızı görebilirsiniz. Ayrıntıları haberimizde.

MHRS giriş yaparak MHRS randevu kontrol etme işlemi nasıl yapılır

Dijital hizmetler her geçen gün hızla gelişiyor ve daha geniş kapsamlara ulaşıyor. Özellikle de günümüzün modern teknolojileri sayesinde internete erişimin daha kolay hale gelmesi pek çok alanda olduğu gibi sağlık sektöründe de internet hizmetlerinin popülerleşmesini sağlıyor. Günümüzde pek çok özel sağlık kuruluşunda olduğu gibi kamu hastaneleri ve Ağız ve Diş Sağlığı Merkezlerinde de internet hizmetleri ağırlıklı olarak kullanılıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun vatandaşın hizmetine sunduğu ve Türkiye’deki kamu hastanelerinde yaşanan sorunlara ve yoğunluğa önemli bir çözüm sağlayan Merkezi Hastane Randevu Sistemi, Türkiye’deki sağlık hizmetlerinin çok daha çağdaş ve çok daha modern bir yapıya kavuşmasını sağlıyor. Günümüzün akıllı teknolojileri sayesinde bulunulan her yerden internete pratik ve kolay şekilde erişim sağlanabiliyor olması vatandaşın her noktadan hastane randevu alımlarını Sağlık Bakanlığı’nın Merkezi Hastane Randevu Sistemi ile yapabilmesine imkan veriyor.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

MHRS RANDEVU İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Vatandaş internete erişim sağlayabildiği her noktadan son derece pratik bir şekilde Sağlık Bakanlığı’nın internet üzerinde yer alan Merkezi Hastane Randevu Sistemi’ne ulaşarak, tüm Türkiye’deki 2. ve 3. kademe kamu hastanelerine randevu alabilme şansını yakalıyor. Böylelikle artık vatandaşın kamu hastanelerine sabahın ilk ışıklarıyla birlikte giderek, uzun saatlerini alacak ve zaten sağlık sorunları yaşarken kayıt ve muayene işlemleri için yüksek tempoda evrak işlemlerini yapabilmek amacı ile koşturması derdi sona eriyor. Vatandaş artık internet üzerinde bulunan Sağlık Bakanlığı MHRS web sayfası üzerinden kamu hastanelerine ve Ağız ve Diş Sağlığı Merkezlerine muayene randevuları alabiliyor.

Haberin Devamı

Sağlık Bakanlığı’nın MHRS web sayfasında vatandaş kolay bir şekilde Türkiye genelinden hastane ve poliklinik seçimleri yapabildiği gibi hekim seçimlerini yapabiliyor. Böylelikle çağdaş ülkelerde olduğu gibi vatandaşın doktor seçim hakkına sahip olabilmesi de sağlandığından sağlık hizmetlerinde çağdaş ve modern bir yapı oluşturulabiliyor. Vatandaş Sağlık Bakanlığı’nın Merkezi Hastane Randevu Sistemi üzerinden 15 günlük periyotta şehir, hastane, poliklinik ve hekim gibi seçimlerine göre kendisine sunulan uygun randevu tarih ve saatleri içerisinden seçimlerini yaparak hastane randevu alımlarını sadece birkaç dakika içerisinde internetin olduğu her yerden yapabiliyor. Sağlık Bakanlığı MHRS ALO182 hattı ile vatandaşın bu hizmet avantajlarından ve fırsatlarından sabit veya cep telefonlarından da yararlanabilmesine imkan veriyor.

İnternet üzerinde yer alan Sağlık Bakanlığı’nın MHRS web sayfası üzerinden hastane randevularını alabilmek için vatandaşın öncelikle bu dijital hizmete üye olması gerekiyor. İnternet üzerinde mhrs.gov.tr adresinden erişim sağlanabilen Merkezi Hastane Randevu Sistemi web sayfasında ‘randevu al’ seçeneğiyle sistem giriş sayfasına ulaşılabiliyor. Bu ekranda üyeliği bulunmaya vatandaşlar ‘yeni üyelik’ ekranından üyelik sayfasına ulaşarak, 5 aşamalı olan vatandaşlık, iletişim ve güvenlik bilgilerini girerek sisteme üye olabiliyor. Daha sonra T.C. kimlik numaraları ve şifreleri yardımı ile MHRS sistem sayfasına giriş yaparak, kolay kullanımlı ara yüzden yararlanarak, hastane randevularını alabilme şansına sahip olabiliyor.