Gündem MHRS Online Giriş ve MHRS Online Hastane Randevu

MHRS Online Giriş ve MHRS Online Hastane Randevu

25.06.2015 - 10:30 | Son Güncellenme:

MHRS hastane randevunuzu internetten kolay bir şekilde alabilirsiniz. MHRS hastane randevu alabilmek ve MHRS hastane randevu sistemine üye olabilmek için haberimizi inceleyebilirsiniz.

MHRS Online Giriş ve MHRS Online Hastane Randevu

Sağlık Bakanlığı’nın internet üzerinde yer alan MHRS hastane randevu adlı online hizmet uygulaması ile birlikte tüm Türkiye genelindeki kamu hastanelerine internet kolaylığında randevu alabilirsiniz. Dijital teknolojinin her alanda sağladığı avantajların Türkiye’deki sağlık hizmetlerinde de kullanılabilmesi ve daha modern sağlık hizmetlerinin vatandaşa ulaştırılabilmesi amacı ile son yıllarda modern internet teknolojisini aktif olarak kullandığı çeşitli projeler geliştiren Sağlık Bakanlığı tarafından Merkezi Hastane Randevu Sistemi vatandaşın hizmetine sunuldu. İnternet üzerinden hastane randevularının son derece pratik bir şekilde alınabilmesine yardımcı olan MHRS hastane randevu sitemi ile internete erişim sağlanabilen her yerden hastane randevularını alabilme imkanı bulunuyor.

Haberin Devamı

MHRS RANDEVU İÇİN TIKLAYINIZ!

İnternet üzerinde mhrs.gov.tr adresinden veya Sağlık Bakanlığı’nın resmi web sitesindeki online hizmetler menüsünden erişim sağlanabilen MHRS hastane randevu sistemi ile vatandaş son derece önemli pek çok avantaja da sahip olabiliyor. Özellikle de internet üzerinden son derece pratik ve kolay bir şekilde internete erişim sağlayabildikleri her yerden hastane randevularını alabilen vatandaşlar artık sabahın ilk ışıkları ile hastaneye giderek, yoğun kalabalıktan dolayı uzun saatler sürebilecek sıra bekleme çilesine katlanmak zorunda kalmıyor. Aynı zamanda kamu hastanelerindeki bu yoğunluğunda minimuma indirilerek, vatandaşın hastaneye gelerek son derece çağdaş ve modern standartlarda muayene olabilmelerine imkan veriliyor.

Haberin Devamı

MHRS hastane randevu sistemi ile birlikte ayrıca vatandaşın doktor seçimi de yapabilmesi sağlanıyor. Özellikle de tüm Türkiye’deki 2. ve 3. kademe kamu hastanelerine randevu alabilme imkanına sahip olabilen vatandaş, görevli doktor listesi içerisinden istediği doktora uygun tarih ve saatte randevu alabiliyor. Bunun dışında vatandaş 15 günlük periyot içerisinde hastane randevularını uygun olan tarih ve saate alarak, bir gün öncesinden randevu alma zorunluluğunun yarattığı sorunlardan da kurtulabiliyor. Türkiye’deki sağlık hizmetlerine bu gibi yenilikler ve modern standartlar getiren Sağlık Bakanlığı’nın MHRS hastane randevu sistemi vatandaşlar tarafından son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor.

Vatandaşın Sağlık Bakanlığı’nın bu sisteminde sağladığı avantajlardan yararlanabilmek için sisteme üye olmaları gerekiyor. Dijital platformda yer alan Sağlık Bakanlığı’nın MHRS hastane randevu sisteminde üyelik işlemleri için ‘yeni üye’ ekranından üye olunması gerekiyor. Üye olabilmek için ise vatandaşların öncelikli olarak ‘T.C. kimlik numarası’, ‘adı’, ‘soyadı’, ‘cinsiyeti’, ‘doğum yeri’, ‘doğum tarihi’, ‘baba adı’, ‘anne adı’, ‘cep telefonu numarası’, ‘sabit telefon numarası’ ve ‘e-posta adresi’ bilgileri girilmeli ve ‘parola’ bilgileri sırası ile girmeleri gerekiyor. Bu bilgiler ile sisteme üye olan vatandaşların randevu alımı için sisteme giriş işlemlerinde ise ‘T.C. kimlik numarası’ ve ‘parola’ bilgileri ile güvenlik kodu doğrulamasını girmeleri gerekiyor.

Haberin Devamı

MHRS hastane randevu sistemi içerisinde randevu alımı için ise ‘il’, ‘ilçe’, ‘‘hastane’, ‘semt polikliniği’, ‘klinik’, ‘klinik yeri’ ve ‘hekim’ seçimlerini yapmaları gerekiyor. Böylelikle seçimlere uygun olan randevu seçenekleri hekim, tarih ve saat olarak vatandaşa verilirken istenen randevu tarihi seçilebiliyor. Ancak kritere uygun herhangi bir randevu seçeneği bulunmuyor ise alternatif hastane seçenekleri vatandaşa sunuluyor.