Gündem MHRS randevu sistemine kayıt nasıl yapılır?

MHRS randevu sistemine kayıt nasıl yapılır?

09.03.2016 - 23:23 | Son Güncellenme:

MHRS randevu sistemi online olarak yapılan işlemlerdendir. Bu işlem sayesinde hastanelerde boşa vakit kaybetmemiş olacaksınız. Bu işlemi nereden ve nasıl alacağınızın bilgisi haberimizde.

MHRS randevu sistemine kayıt nasıl yapılır

Artık hastaneye gitmenize gerek kalmadan randevu alabilirsiniz. Sağlık Bakanlığının geliştirmiş olduğu MHRS hastane randevu sistemi sayesinde randevu almak isteyen vatandaşlar hastaneye gitmelerine gerek kalmadan randevu alabilirler. Daha önceden randevu almadan hastaneye gidildiği için vatandaşlarımız sıralarının gelmelerini bekliyordu. Bu yüzden poliklinik önünde bekleyen insanlar oluşmaya başlamıştı. Sağlık Bakanlığı hastaların beklememeleri için ve hastanelerde oluşan kalabalığın önüne geçmek için randevu alma sistemini geliştirmiştir. Bu sayede vatandaşlar randevu alarak randevu saatinde hastaneye gitmeye başlamıştır. Durum böyle olunca da hastanelerde oluşan kalabalığın önüne geçilmiştir.

Haberin Devamı


MHRS RANDEVU İÇİN TIKLAYINIZ!
Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Sağlık Bakanlığı MHRS hastane randevu sistemini iki sistem olarak geliştirmiştir. MHRS sisteminin internet uygulamasından randevu alabilirsiniz. MHRS randevu alma sistemini telefon ile arayarak da gerçekleştirebilirsiniz. Herhangi bir telefondan ALO 184 randevu alma hattını aradığınızda randevu alma işlemine devam edebilirsiniz.

MHRS hastane randevu sistemini internet uygulamasını kullanabilmek için internet olan herhangi bir yerden MHRS internet sistemine giriş yapmanız gereklidir. Giriş yaptıktan sonra ana sayfada sizi iller haritası karşılayacaktır. Bu haritadan randevu almak istediğiniz hastanenin bulunduğu ili seçmeniz gereklidir. İli seçtiğinizde karşınıza o ilde bulunan sağlık kurumları gelecektir. Bu sağlık kurumlarından randevu almak istediğiniz hastaneyi seçmeniz gereklidir. Randevu almak istediğiniz hastaneyi seçtikten sonra sağ tarafta hastane bilgileri gelecektir. Randevu al linkini tıkladıktan sonra vatandaş giriş ekranına yönlendirilirsiniz. Vatandaş giriş ekranına T.C. kimlik numaranızı ve parolanızı girdikten sonra güvenlik kodunu da girerek sisteme giriş yapabilirsiniz ve randevu alma işlemine devam edebilirsiniz.

Haberin Devamı

Ama bir üyeliğiniz bulunmuyor ise önce bir üyelik almanız gereklidir. Üyelik almak için vatandaş giriş ekranında bulunan yeni üye linkini tıklamalısınız. Yeni üye kayıt sayfasına kimlik bilgileri bölümüne adınızı, soyadınızı, T.C. kimlik numaranızı ve doğum tarihi bilgilerinizi girmeniz gereklidir. Doğru bir şekilde girdikten sonra iletişim bilgileri bölümüne geçmelisiniz. Bu bölüme de cep telefonu numaranız ile e-posta adresinizi girmelisiniz. Son bölüm olan güvenlik bilgileri bölümünde ise bir şifre oluşturmanız gereklidir. Son olarak güvenlik kodunu da gerekli yere girdikten sonra üyelik alma işlemini tamamlayabilirsiniz. Üyelik alma işleminden sonra sisteme giriş yaparak randevu almak istediğiniz hastane, poliklinik ve hekim tercihlerinizi girmeniz gereklidir.

Telefon ile arayarak randevu almak için telefonlarınızdan ALO 184 randevu alma hattını aramanız gereklidir. Sizi bir operatör karşılayacaktır. İlk olarak operatöre randevu almak isteyen kişinin T.C. kimlik numarasını vermeniz gereklidir. T.C. kimlik numarası onaylandıktan sonra operatör size randevu almak istediğiniz hastane, poliklinik ve hekim tercihlerinizi isteyecektir. Bu tercihlerinizi belirttikten sonra operatör size uygun olan randevu saatlerini söyleyecektir. Size en uygun olan randevu saatini seçerek randevu alma işlemini tamamlayabilirsiniz. Randevu alma işlemini tamamladıktan sonra randevu saatinden 15 dakika önce hastaneye giderek bakılma işlemini gerçekleştirebilirsiniz.