Gündem MİT'in yakaladığı Yunan casustan itiraf

MİT'in yakaladığı Yunan casustan itiraf

27.06.2022 - 15:18 | Son Güncellenme:

Yunanistan Ulusal İstihbarat Teşkilatı adına Türkiye'ye yönelik casusluk faaliyetinde bulunduğu belirlenen ve MİT tarafından yakalanan Yunan vatandaşı Muhammed Amar Ampara'nın ifadesi ortaya çıktı.

Yunanistan Ulusal İstihbarat Teşkilatı adına Türkiye'ye yönelik casusluk faaliyetinde bulunduğu belirlenen ve MİT tarafından yakalanan Yunan vatandaşı Muhammed Amar Ampara tutuklandı.

Haberin Devamı

CNN Türk İstihbarat Şefi Nihat Uludağ, Yunan vatandaşı Muhammed Amar Ampara ile ilgili yürütülen soruşturmaya ilişkin detayları paylaştı.

Uludağ'ın açıklamaları şöyle:

SUÇLAMALARI KABUL ETTİ

İfadesinde bütün suçlamaları kabul etti. 1986 yılından Yunanistan'a abisinin desteğiyle gittiğini daha sonra Yunan istihbaratının kendisiyle iletişime geçtiğini söyledi. Kendisinin Türkiye'de casusluk yapmak için gönderildiğini itiraf ediyor. Eşi de Suriye'de DEAŞ'ın hakim olduğu bölgede eğitim sorumlusu. Yunanistan istihbaratının talimatıyla çok defa eşinin yanına gittiğini, para götürdüğünü söyledi. DEAŞ'ın sözde emirine de para götürdüğünü anlatıyor.

SINIR NOTLARI YUNAN İSTİHBARATINA

Yunan istihbaratının talimatıyla Suriye'ye 10 defa girip çıkmış. Türkiye'de güvenlik güçleri göçmenlere zorluk çıkarıp çıkarmadığına dair tuttuğu notları Yunan istihbaratına göndermiş. Sınır geçişi hakkında zafiyet olup olmadığıyla ilgili fişleme yapmış.

Haberin Devamı

MERSİN'DE ÖZEL ÇALIŞMA

Yunan istihbaratıyla Türkiye'de Mersin'e yerleşmiş Suriyeli kişilerin özel adres çalışmaları yaptıklarını söylüyor. İfadesinde kendisiyle iletişim kuran 3 Yunan istihbaratçının eşgalini de verdi.