Gündem MSÜ başvurularında son gün ne zaman? MSÜ başvurusu nasıl yapılır?

MSÜ başvurularında son gün ne zaman? MSÜ başvurusu nasıl yapılır?

05.02.2019 - 10:09 | Son Güncellenme:

16 Ocak tarihinde başlayan MSÜ başvuruları ile ilgili son gün tarihi yaklaştı. Peki, MSÜ başvuru nasıl yapılır? İşte MSÜ başvuruları için son tarih ve başvuru detayları...

MSÜ başvurularında son gün ne zaman MSÜ başvurusu nasıl yapılır

Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı (2019-MSÜ) başvuru işlemleri devam ediyor. 16 Ocak 2019 tarihinde başlayan MSÜ başvuruları, 27 Şubat 2019 tarihinde sona erecek. ÖSYM tarafından uygulanacak olan MSÜ sınavı ne zaman yapılacak?

MSÜ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Haberin Devamı

Adaylar, başvurularını elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden yapacaklardır.

BAŞVURU İÇİN TIKLAYINIZ

MSÜ SINAVI NE ZAMAN?

Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı 7 Nisan 2019 tarihinde ÖSYM tarafından uygulanacak.

Sonuçlar 26 Nisan’dan sonra açıklanacak. 29 Nisan - 17 Mayıs 2019 tarihleri arasındaki tercih işlemlerinden sonra adaylar ikinci seçime tabi tutulacak.

ADAY DEĞERLENDİRME PUANI

- Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları 2’nci seçim aşamaları sağlık raporu bölümü hariç olmak üzere; Hava Harp Okulu adayları için birinci gün Evrak Kontrol, Kişilik Değerlendirme Testi, Fiziki Değerlendirme, Fiziki Yeterlilik Testi (FYT), ikinci gün Psikomotor Testi, üçüncü gün mülakat sınavları yapılacak şekilde 3 gün, diğer Okulların adayları için birinci gün Evrak Kontrol, Kişilik Değerlendirme Testi, Fiziki Değerlendirme, Fiziki Yeterlilik Testi (FYT), ikinci gün mülakat sınavları ile Müzik Yeteneği ve Müzik Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (sadece Bando Astsubay Meslek Yüksekokulları için) yapılacak şekilde 2 gün sürecek.

Haberin Devamı

- Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları 2’nci seçim aşamaları; evrak kontrolü, fiziki değerlendirme, kişilik değerlendirme testi, fiziki yeterlilik testi, psikomotor testi, mülakat, müzik yeteneği ve müzik bilgisi seviye tespit sınavı, sağlık muayenesi, öğrenci seçme uçuşu, intibak eğitimi, arşiv araştırması ve güvenlik soruşturması aşamalarından oluşuyor.

- 2’nci seçim aşamalarından olan Öğrenci Seçme Uçuşu, Hava Kuvvetleri Komutanlığının belirleyeceği tarih ve hava meydanlarında yapılacak. Öğrenci seçme uçuşları, yalnız uçuş kriterine göre icra edilmekte olup başarısız olan aday elenir, Hava Harp Okulu adaylığı sonlanır, varsa diğer tercihleri için adaylığı devam edecek.

- Aday Değerlendirme Puanı; adaylar, aday değerlendirme puanına göre tercih öncelikleri dikkate alınarak yerleştirilecek. Aday Değerlendirme Puanı; Üniversite Sınavı Puanı: Harp Okulları için 2019-YKS (Orta Öğretim Başarı Puanı Eklenmemiş), Astsubay Meslek Yüksekokulları için 2019-TYT (Orta Öğretim Başarı Puanı Eklenmemiş) puanı, Fiziki Yeterlilik Testi Puanı, Müzik Yeteneği ve Müzik Bilgisi Seviye Tespit Sınavı Puanı (Sadece Bando Astsubay Meslek Yüksekokulu Adayları için), Mülakat Puanından oluşuyor.

Haberin Devamı

- Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları 2’nci seçim aşamaları sona erdiğinde, sonuçları https://personeltemin.msb.gov.tr adresinde ilan edilecek

- Yerleştirme işlemlerinde, Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları tercihleri ayrı ayrı değerlendirilecek. Adaylar, aday değerlendirme puanlarına göre sıralanıp tercih durumuna göre ilgili okullardaki sıra numarası belirlenecek. Aday yerleştirme işlemlerinde öncelikle aday tercihleri ve Aday Değerlendirme Puanı sırası olacak.

- Sınavla ilgili açıklama ve duyurular, ÖSYM Başkanlığının internet sayfasında ve duyurular, Milli Savunma Bakanlığının internet sayfasından yapılacak.