Gündem MTV, ÖTV Vergi Borcu Sorgulama

MTV, ÖTV Vergi Borcu Sorgulama

14.07.2015 - 10:02 | Son Güncellenme:

GİB tarafından yapılan online vergi borcu sorgulama işlemi ile borcunuzu kolayca öğrenebilirsiniz. Vergi borcu sorgulama işlemini online yapabilmek ve vergi borcu sorgulama işlemi hakkında detaylı bilgi için haberimizi inceleyebilirsiniz.

MTV, ÖTV Vergi Borcu Sorgulama

Devlete olan vergi borçlarınız hakkında ayrıntılı bilgilere internetten ulaşabiliyorsunuz. Türkiye’deki vergi sistemlerinin yönetimini elinde bulunduran ve devlet ile vatandaş arasındaki vergi işlemlerinin pratik bir şekilde sürdürülebilmesini sağlayan Gelir İdaresi Başkanlığı, Türkiye’de gelişen internet teknolojisini en uzun süredir, en aktif şekilde kullanan devlet kurumlarının başında geliyor. Özellikle Türkiye genelindeki Vergi Daireleri ile vatandaşlara vergi hizmeti götüren Gelir İdaresi Başkanlığı gelişen internet teknolojisinin yaygınlaşması ile birlikte İnternet Vergi Dairesi ile de sanal ortamda vatandaşlara modern hizmetler sunuyor.

Haberin Devamı

VERGİ BORCU SORGULAMA

Gelir İdaresi Başkanlığı’nın dijital ortam üzerindeki şubesi olan İnternet Vergi Dairesi resmi internet sayfası üzerinden kolay bir şekilde vergi borcu sorgulama yaparak, devlete olan herhangi bir vergi borcunuzun olup olmadığını öğrenebildiğiniz gibi ayrıca var olan vergi borçlarınız ile ilgili olarak da ayrıntılı ve güncel bilgilere ulaşabilirsiniz. Gelir İdaresi Başkanlığı İnternet Vergi Dairesi resmi internet sayfasında bulunan farklı vergi işlemlerine yönelik sorgulama uygulamaları ekranındaki ‘Borç Bilgilendirme Servisi’ sayfasından vergi borcu sorgulama pratik şekilde gerçekleştirilebiliyor.

Vatandaşların vergi borcu sorgulama işlemi için ‘Borç Bilgilendirme Servisi’ ekranında ‘Nüfus cüzdan seri/no’, ‘annenizin/babanızın/eşinizin/çocuğunuzun T.C. kimlik no’ su’ veya ‘annenizin kızlık soyadı ilk iki harfi’ bilgilerini girmeleri gerekiyor. Vatandaşlar GİB İnternet Vergi Dairesi resmi internet sayfasına internete girebildikleri her noktadan erişim sağlayabiliyor ve vergi borcu sorgulama işlemlerini gerçekleştirebiliyor.

Haberin Devamı

GİB İnternet Vergi Dairesi resmi internet sayfasında vatandaşların pratik şekilde yapabildikleri vergiborcu sorgulama işlemi devlete vergi borcu olup olmadığı ve olan vergi borçlarının dönem, tutar, tür, nitelikleri ve ödeme takvimi gibi bilgilerine tüm ayrıntıları ile birlikte kolay bir şekilde ulaşım imkanı sunuyor. Gelişen internet teknolojisinin her geçen gün daha yaygın kullanımının sağlanabilmesi ile birlikte çok daha yoğun şekilde GİB İnternet Vergi Dairesi vergi borcu sorgulama hizmetleri kullanılıyor.

Sanal platform üzerinde bulunan GİB vergi borcu sorgulama hizmeti ile birlikte artık Vergi Dairelerinde uzun süreler harcanması gereken ve yoğun evrak işlemleri ile boğuşma zorunluluğu yaratan durumlar ile karşı karşıya kalmadan her tür vergi tipine ilişkin güncel borç durumu bilgilerine kolay bir şekilde erişim sağlanabiliyor.