Gündem Muharrem Akkaya kimdir, kaç yaşında? YSK yeni başkanı Muharrem Akkaya kimdir?

Muharrem Akkaya kimdir, kaç yaşında? YSK yeni başkanı Muharrem Akkaya kimdir?

24.01.2020 - 15:43 | Son Güncellenme:

Muharrem Akkaya kimdir sorusu vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. YSK yeni başkanı olan Muharrem Akkaya 1964 yılında Karabük'te dünyaya geldi. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Muharrem Akkaya mezun olduktan sonra mesleğe Karabük'te başladı. İşte YSK yeni başkanı Muharrem Akkaya kimdir sorusunun yanıtı...

Muharrem Akkaya kimdir, kaç yaşında YSK yeni başkanı Muharrem Akkaya kimdir

YSK yeni başkanı Muharrem Akkaya oldu. YSK'nın yeni başkanı olan Muharrem Akkaya 1964 yılında Karabük'te dünyaya geldi. İstanbul Hukuk Fakültesi mezunu olan Muharrem Akkaya mesleğe memleketi olan Karabük'te başladı. Peki Muharrem Akkaya kimdir?

Haberin Devamı

MUHARREM AKKAYA KİMDİR?

Muharrem Akkaya 1964 yılında Karabük'te doğdu. 1989'da İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olduktan sonra mesleğe Karabük'te başladı.

Muharrem Akkaya: 1964 doğumlu, Karabük Ovacık'lı. 1989'da İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olduktan sonra mesleğe Karabük'te başladı. Çeşitli ilçelerde hakimlik, Kocaeli'nde savcılık yaptı. Akkaya'nın mesleki kariyerinde de Adalet Bakanlığı görevleri var. Bakanlık İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı tetkik hakimliğinden sonra Ceza İşleri Genel Müdür Yardımcısı oldu. 24 Şubat 2011'de Yargıtay Savcılığına, üyeliğine seçilen Akkaya, Eylül 2016'da YSK üyeliğine atandı.