Gündem Ne Zaman Emekli Olurum Hizmeti İle Emeklilik Yaşı Ve Emeklilik Bilgileri Öğrenme

Ne Zaman Emekli Olurum Hizmeti İle Emeklilik Yaşı Ve Emeklilik Bilgileri Öğrenme

04.05.2015 - 11:27 | Son Güncellenme:

Ne zaman emekli olurum uygulamalarını kullanarak erken emeklilik hesaplamalarınızı kolayca yapabilirsiniz. Ne zaman emekli olurum uygulamaları nasıl kullanılır ve ne zaman emekli olurum uygulamaları hakkında tüm ayrıntılar haberimizde!

Ne Zaman Emekli Olurum Hizmeti İle Emeklilik Yaşı Ve Emeklilik Bilgileri Öğrenme

Son yıllarda gelişen internet teknolojisi, yaşamın her alanında oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor. Özellikle de insanların çok daha kolay ve çok daha pratik bir şekilde yaşamının farklı alanlarındaki ihtiyaçlarını karşılayabilmelerini ve işlemlerini gerçekleştirebilmelerini sağlaması, internetin her geçen gün çok daha yaygın bir şekilde kullanılmasına neden oluyor. Günümüz modern teknolojisinin hızlı gelişimi ile birlikte insanlara sunulan yeni nesil olanaklar sayesinde artık internete erişim her noktadan son derece kolay bir şekilde gerçekleştirilebiliyor. Bu durumunda internetin, tüm dünyada yaygın bir şekilde kullanılmasına neden oluyor. Günümüz modern teknolojisinin hızlı gelişimi ile birlikte artık yaşamın her alanında olduğu gibi kurumsal ve kamusal alanlarda da internet teknolojisi oldukça yoğun bir şekilde kullanılıyor.

Haberin Devamı

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM UYGULAMASI İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİLİK YAŞI HESAPLAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

İnsanların çok daha kolay bir şekilde internete erişim sağlayabilmekte olduğu modern çağda, kamu kurumları tarafından yoğun olarak kullanılan internet sayesinde hizmetler çok daha çağdaş ve çok daha modern bir şekilde insanlara ulaştırılabiliyor. Özellikle de günümüz modern çağında insanların çok daha kolay ve çok daha pratik bir şekilde kamu kurumları ile olan işlemlerini gerçekleştirebilmelerine yardımcı olan modern internet teknolojisi sayesinde artık vatandaşlar, dijital platform üzerinde yer alan kamu kurumu online hizmetlerine yoğun şekilde ilgi gösteriyor.

Dijital platform üzerinde yer alan kamu kurumları arasında özellikle de Sosyal Güvenlik Kurumu öne çıkıyor. Özellikle de 2006 yılında Türkiye’deki sigorta hizmetlerinin daha modern ve daha çağdaş standartlarda sigorta mükelleflerine sunulabilmesi amacı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından kurulan Sosyal Güvenlik Kurumu’nda sunulan pek çok sigorta işleminde internet teknolojisi temel olarak kullanılıyor. Böylelikle sigorta mükellefleri artık internete erişim sağlayabildiği her yerden kolay bir şekilde sigorta işlemlerini kolay bir şekilde gerçekleştirebilme imkanına sahip olabiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun resmi internet sayfasında yer alna online hizmetler menüsünde sigorta mükellefleri tarafından en çok kullanılan hizmetlerin başında gelen ne zaman emekli olurum uygulaması ile sigorta mükellefleri emekliliklerine ilişkin olarak önceden hesaplama yapabiliyor.

Haberin Devamı

Günümüzde dijital platformda yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online hizmetleri ile sigorta mükellefleri il veya ilçe müdürlüklerine giderek yoğun evrak işlemleri ve uzun süreli sıra bekleme çilesi ile uğraşmadan sigorta işlemlerini gerçekleştirebiliyor. Ne zaman emekli olurum uygulamasına dijital platformda bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun resmi internet sayfasındaki online hizmetler menüsünden erişim sağlanabiliyor. Bu ekranda sigorta mükellefleri ne zaman emekli olabileceklerini kendilerinden istenen bilgileri doğru ve eksiksiz olarak girerek en doğru şekilde öğrenebiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinden sorgulamayı kişisel bilgiler ve sigorta bilgileri girerek gerçekleştirebiliyor.

Haberin Devamı

Bu uygulama ekranında öncelikle ‘cinsiyetiniz’, ‘doğum tarihiniz’, ‘hizmete başlama tarihiniz’, ‘maluliyetiniz var mı?’ ve ‘erken yaşlanma var mı?’ bilgilerini eksiksiz ve hatasız olarak girmeniz gerekiyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ne zaman emekli olurum uygulaması ekranında ikincil olarak ise ‘SSK prim ödeme gün sayınız’, ‘diğer sandıklara ait gün sayınız’, ‘askerlik/sanatçı gün sayınız’, ‘fiili gün sayınız’, ‘yurtdışı gün sayınız’ ve ‘3600 günün doldurulduğu tarih’ bilgileri girilmelidir. Ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinde bu sigorta ve kişisel bilgilerini eksiksiz ve doğru olarak giren sigorta mükellefleri emeklilik haklarının hangi tarihte olacağı bilgisine son derece pratik ve kolay bir şekilde erişim sağlayabilme imkanına sahip olabiliyor. Özellikle de her sigortalı olarak çalışan vatandaşın en çok merak ettikleri soruların başında gelen ne zaman emekli olacakları bilgisini güncel sigorta bilgileri ve SSK emeklilik şartlarına göre en doğru şekilde öğrenebilmelerine yardımcı olan bir Sosyal Güvenlik Kurumu online hizmet uygulaması olarak ne zaman emekli olurum uygulaması öne çıkıyor.

Haberin Devamı

Günümüz modern çağında sigorta mükellefleri tarafından son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılmakta olan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerindeki ne zaman emekli olurum uygulaması sayesinde emekliliğin hangi tarihte olacağı öğrenilebiliyor. Özellikle de 7200, 5400 ve 3600 gün üzerinde emeklilik hesaplamalarını ayrıntılı olarak gerçekleştiren bu uygulama üzerinde sigorta mükellefleri emeklilikleri için kalan yaş, kalan hizmet süresi ve kalan prim ödeme gün sayısı şartlarını öğrenebilme imkanına sahip olabiliyor. Bu özellikleri nedeni ile de SSK sigorta mükellefleri tarafından son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor.