Gündem Ne zaman emekli olurum uygulamaları ile emeklilik bilgileri öğrenme

Ne zaman emekli olurum uygulamaları ile emeklilik bilgileri öğrenme

02.04.2015 - 14:54 | Son Güncellenme:

Ne zaman emekli olurum uygulamaları sayesinde emeklilik bilgilerine kolayca ulaşabilirsiniz. İnternet üzerinden ne zaman emekli olurum uygulamalarını kullanabilmek ve ne zaman emekli olurum uygulamaları hakkında detaylı bilgi için haberimizi inceleyebilirsiniz.

Ne zaman emekli olurum uygulamaları ile emeklilik bilgileri öğrenme

Sosyal Güvenlik Kurumu, emeklilik hesaplaması yapılması amacı ile bir takım uygulamalar geliştirmiştir. İnternet teknolojisinin hızlı bir şekilde gelişmesi ile birlikte, Sosyal Güvenlik Kurumu, bu gibi uygulamalarını elektronik ortam üzerinden de sunmaya başlamıştır. Haberimizin de ana konusunu oluşturacak olan bu uygulamanın adı, SGK Ne Zaman Emekli Olurum uygulamasıdır.

Haberin Devamı

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM?

EMEKLİLİK YAŞI

Bilindiği gibi artık birçok işimiz sanal ortam üzerinden yapılabilmektedir. Alışverişten, eğitime, sağlıktan iş hayatına kadar aklımıza gelen her konuda, internet hizmetlerinden yararlanmaktayız. Yaygın şekilde kullanılan bu internet teknolojisine paralel olarak, SGK da emeklilik hesaplaması uygulaması olan Ne Zaman Emekli Olurum isimli uygulamasını, elektronik ortam üzerinden vatandaşların hizmetine sunmaya başlamıştır.

Fakat ne zaman emekli olabilirim uygulaması ile yapılan emeklilik hesaplamasında bulunan emeklilik yaşı ya da emeklilik tarihi, tahmini bir hesaplamadır ve gerçek tarih bilgisi vermemektedir. Yani ne zaman emekli olurum uygulaması, gerçek değil, gerçeğe en yakın tahmini değerleri veren bir sistemler bütünüdür.

Haberin Devamı

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun tasarladığı ne zaman emekli olabilirim uygulaması ile emeklilik yaşınızı ve tarihinizi hesaplarken, bilmeniz gereken, her kurum için farklı şekillerde emeklilik hesaplamasının olduğudur. Yani, SSK (4A), BAĞ-KUR (4B) ve Emekli Sandığı (4C) kurumları için emeklilik durumu farklı olduğu için, emeklilik hesaplaması yani ne zaman emekli olurum uygulamasının kullanımı da farklı olacaktır.

SSK – 4A kurumu için düzenlenmiş olan Ne Zaman Emekli Olurum uygulamasını kullanarak yapılan emeklilik hesaplaması;

SSK yeni düzenlenmiş olan adı ile 4A kurumuna bağlı olarak çalışıyorsanız, aşağıda anlattığımız şekilde olduğu gibi ne zaman emekli olurum. Buna göre yapmanız gereken aşamalar şu şekildedir;

Ne zaman emekli olurum uygulamasında dikkat edilmesi gereken nokta; SSK yani 4A kurumu için emeklilik hesaplaması yapmadan önce eğer bilmiyorsanız; prim, hizmet ve işe başlama tarihi bilgilerinizi öğrenmeniz olacaktır. Çünkü burada ne zaman emekli olurum uygulamasını kullanırken, bu bilgiler size lazım olacaktır.

* Öncelikli aşama olarak, http://uyg.sgk.gov.tr adresine giriş yapınız.

* Daha sonra açılan sayfada yer alan ve 4A Ne Zaman Emekli Olurum yazan bölüme geliniz.

* Bir sonraki aşamada ise; doğum tarihinizi, işe giriş tarihinizi, ilk tescil tarihinizi ve, prim günlerinizi burada yer alan bölümlere yazınız.

Haberin Devamı

SSK yani 4A kurumuna göre yapılan ne zaman emekli olurum uygulamasını anlattıktan sonra, sıra geldi BAĞ-KUR yani 4B kurumuna göre ne zaman emekli olurum uygulamasının kullanımı anlatmaya. Bu durumda, BAĞ-KUR yani 4B kurumuna göre ne zaman emekli olurum sistemi şu şekilde kullanılmaktadır.

BAĞ-KUR – 4B kurumu için düzenlenmiş olan Ne Zaman Emekli Olurum uygulamasını kullanarak yapılan emeklilik hesaplaması;

BAĞ-KUR yeni düzenlenmiş olan adı ile 4B kurumuna bağlı olarak çalışıyorsanız, aşağıda anlattığımız şekilde olduğu gibi ne zaman emekli olurum. Buna göre yapmanız gereken aşamalar şu şekildedir;

* Öncelikli aşama olarak, http://uyg.sgk.gov.tr adresine giriş yapınız.

* Daha sonra açılan bu yeni sayfada yer alan 4B Ne Zaman Emekli Olurum uygulamasına geliniz.

* Ardındaki aşamada;

Emeklilik türünüzü,

Cinsiyetinizi,

Doğum tarihinizi,

Maluliyet durumunuzu,

Maluliyet derecenizi,

Erken yaşlanma durumunuz varsa onun bilgisini,

Haberin Devamı

Bakıma muhtaç malul çocuğunuz varsa onun bilgisini,sayfada yer alan ilgili bölümlere doldurunuz.

* Son aşama olarak da, burada tamam yazan bölümü tıklayınız.

Aşama aşama anlatmış olduğumuz bu şekli ile eğer siz de, BAĞ-KUR yani 4B kurumuna bağlı olarak çalışan bir vatandaş iseniz, emeklilik hesaplamanızı yapabilirsiniz. Bu sayede, hangi tarih a da hangi yaşta, emekli olacağınızı hesaplamış olursunuz.

Emekli Sandığı – 4C kurumu için düzenlenmiş olan Ne Zaman Emekli Olurum uygulamasını kullanarak yapılan emeklilik hesaplaması;

Emekli Sandığı yeni düzenlenmiş olan adı ile 4C kurumuna bağlı olarak çalışıyorsanız, aşağıda anlattığımız şekilde olduğu gibi ne zaman emekli olurum. Buna göre yapmanız gereken aşamalar şu şekildedir;

* Öncelikli aşama olarak, http://uyg.sgk.gov.tr adresine giriş yapınız.

* Daha sonraki aşamada;

Doğum tarihinizi,

Cinsiyetinizi,

Hizmet başlangıç ve bitiş tarihiniziburada bulunan alanlara doldurunuz.

Son olarak, aşama aşama anlatmış olduğumuz bu şekli ile eğer siz de, Emekli Sandığı yani 4C kurumuna bağlı olarak çalışan bir vatandaş iseniz, emeklilik hesaplamanızı yapabilirsiniz. Bu sayede, hangi tarih ya da hangi yaşta, emekli olacağınızı hesaplamış olursunuz.