Gündem Ne Zaman Emekli Olurum Uygulaması İle Emeklilik Yılınızı Kolayca Öğrenebilirsiniz!

Ne Zaman Emekli Olurum Uygulaması İle Emeklilik Yılınızı Kolayca Öğrenebilirsiniz!

17.07.2015 - 13:55 | Son Güncellenme:

Ne zaman emekli olurum uygulamaları sayesinde tüm kurumlar için emeklilik işlemlerinizi kolayca yapabilir emeklilik hakkında detaylı bilgiye sahip olabilirsiniz. İnternet üzerinden ne zaman emekli olurum uygulamalarına ulaşabilmek ve ne zaman emekli olurum uygulamaları hakkında ayrıntılı bilgi için haberimizi inceleyebilirsiniz.

Ne Zaman Emekli Olurum Uygulaması İle Emeklilik Yılınızı Kolayca Öğrenebilirsiniz

Vatandaşlarımız iş hayatı bittikleri zaman çalışmadan ve rahat bir yaşlılık dönemi geçirebilmek için emekli olmak isterler. Emekli olabilmek için vatandaşlar her ay düzenli olarak bağlı oldukları kuruma belli miktarlarda prim veya sigorta yatırmaktadırlar. Bu ödenen prim ve sigortalar sayesinde de vatandaşın herhangi bir kaza ve hastane masrafını bağlı olduğu kurum karşılamaktadır. Sosyal Güvenlik Kurumu kurulduktan sonra kurumların hepsi birleşmiştir ve bütün vatandaşlarımız Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı olmuşlardır. Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı olan vatandaşlar bütün emeklilik ve sigorta işlemlerini Sosyal Güvenlik Kurumuna giderek yapabilirler.

Haberin Devamı

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM UYGULAMASI İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİLİK YAŞI HESAPLAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

Vatandaşlarımızın emekli olabilmesi için 2 şartı yerine getirmesi gerekmektedir. Emekli olabilmek için ilk olarak emeklilik yaşınızın gelmiş olması gerekmektedir. Emeklilik yaşınız geldiyse bağlı olduğunuz kurum tarafından emekli olabilirsiniz. 2. şart ise vatandaşın yatırmış olduğu prim veya sigortaların tamamlanması gerekmektedir. Emeklilik yaşı geldiyse fakat yatırılan prim ve sigortalar tam ödenmediyse Sosyal Güvenlik Kurumuna borçlandırma yoluyla emekli olunabilir. Emeklilik yaşı geldiyse ve yatırdıkları prim ve sigortalarda tamamlandıysa vatandaş bağlı olduğu kurum tarafından emekli olabilir ve bağlı olduğu kurum tarafından bir maaş alabilir. Bu duruma emeklilik maaşa da emekli maaşı denmektedir. Sosyal Güvenlik Kurumu çalışan vatandaşlar için bazı programlar geliştirmiştir. Bu programlardan bir tanesi de ne zaman emekli olurum uygulamasıdır. Ne zaman emekli olurum uygulaması ile çalışan vatandaşlar bağlı oldukları kuruma göre bazı sigorta ve emekli bilgilerini sisteme girerek ne zaman emekli olabileceklerini öğrenebilirler. Ne zaman emekli olurum uygulamasını Sosyal Güvenlik Kurumuna giderek kullanabileceğiniz gibi gelişen internet teknolojisi sayesinde internet üzerinden de bu uygulamayı kullanabilirsiniz. Sosyal Güvenlik Kurumu 3 kurum içinde farklı şekillerde ne zaman emekli olurum uygulamasını geliştirmiştir. Her 3 kurumun uygulamasına farklı bilgiler girilerek ne zaman emekli olurum uygulamasını kullanabilirsiniz. SSK kurumuna bağlı olan vatandaşlar hesaplama işlemine başlamadan önce ilk sigortalı olarak hizmete başlama tarihinizi, SSK prim ödenen gün sayısını, diğer sandıklara ait gün sayınızı ve 3600 günün doldurulduğu tarihi öğrenmeniz gerekmektedir. Bağ-Kur kurumuna bağlı olan vatandaşlar da hesaplama işlemine geçmeden önce emeklilik türünü, maluliyet ve erken yaşlanma durumunun olup olmadığını öğrenmelidir. Emekli sandığı kurumuna bağlı olan vatandaşlar hesaplama işlemine geçmeden önce hizmete başlangıç ve bitiş tarihini ve hizmet türünü öğrenmelidir. Bu bilgilerin hepsini Sosyal Güvenlik Kurumunun SGK hizmet dökümü belgesi sayesinde öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

SSK kurumuna bağlı olan vatandaşlar ilk olarak Sosyal Güvenlik Kurumunun SSK için olan ne zaman emekli olurum uygulamasına giriş yapmalıdır. Ne zaman emekli olurum uygulamasına giriş yaptıktan sonra ilk olarak kimlik bilgilerinizi girmelisiniz. Uygulamada yer alan cinsiyetiniz kısmını ilk olarak seçmelisiniz. Ardından doğum tarihinizi gün, ay ve yıl olarak ve hizmete başlama tarihinizi gün, ay ve yıl olarak girmelisiniz. Bu bilgiler girildikten sonra maluliyet ve erken yaşlanma ile ilgili olan seçenekleri belirtmelisiniz. Maluliyet durumunuz var ise evet seçeneğini seçmelisiniz. Erken yaşlanma durumunuz var ise evet seçeneğini seçmelisiniz. Bu işlemlerin ardından mevcut sigorta bilgilerinizi girmelisiniz. Ne zaman emekli olurum uygulamasının SSK uygulaması mevcut bilgiler kısmına SSK prim ödenen gün sayısını, diğer sandıklara ait gün sayınızı, fiili gün sayınızı ve 3600 günün doldurulduğu tarihi gün, ay ve yıl olarak sisteme girmelisiniz. Bu bilgilerinizi bilmiyorsanız ne zaman emekli olurum uygulamasından hesaplama işlemini yapamazsınız. Bu bilgilere Sosyal Güvenlik Kurumundan ulaşabileceğiniz gibi internet üzerinden de SGK hizmet dökümü belgesi sayesinde ulaşabilirsiniz. Bu bilgilere ulaştıktan sonra ve bilgileri gerekli yerlere girdikten sonra gönder linkini tıkladığınızda ne zaman emekli olabileceğinizi hesaplayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Bağ-Kur kurumuna bağlı olan vatandaşlar da ilk olarak Sosyal Güvenlik Kurumunun Bağ-Kur için olan ne zaman emekli olurum uygulamasına giriş yapmalıdır. Bağ-Kur için olan bu uygulamada istenilen bilgileri gerekli yerlere girdikten sonra ne zaman emekli olurum uygulamasını kullanabilirsiniz. Uygulamaya giriş yaptıktan sonra ilk olarak emeklilik bilgilerinizi girmelisiniz. Cinsiyetinizi emeklilik türünüzü ve doğum tarihinizi gün, ay ve yıl olarak girdikten sonra özel durum bilgileriniz var ise sisteme girmelisiniz. Bu bilgilerin hepsi girildikten sonra Bağ-Kur kurumundan ne zaman emekli olabileceğinizi hesaplayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Emekli sandığı kurumuna bağlı olan vatandaşlar ne zaman emekli olabileceklerini hesaplayabilmek için Sosyal Güvenlik Kurumunun Bağ-Kur kurumu için olan ne zaman emekli olurum uygulamasına giriş yapmalıdırlar. Uygulamaya giriş yaptıktan sonra istenilen bilgileri girdikten sonra Bağ-Kur kurumundan ne zaman emekli olabileceğinizi hesaplayabilirsiniz.