Gündem Nisan ayında şaşırtan görüntü! Dakikalar içinde beyaza büründü

Nisan ayında şaşırtan görüntü! Dakikalar içinde beyaza büründü

12.04.2023 - 03:55 | Son Güncellenme:

Aksaray'da akşam saatlerinde başlayan dolu yağışı şehri beyaza bürüdü. Öte yandan çok sayıda ilde sağanak yağış etkisini gösterdi.

Aksaray'da gün içerisinde belirli aralıklarla yağan sağanak yağmur akşam saatlerinde yerini dolu yağışına bıraktı. Yaklaşık 6 dakika süren şiddetli dolu yağışı şehri kısa sürede beyaza bürüdü. Dolu yağışı şehirde hayatı olumsuz etkilerken trafikte de kısmen aksamalara neden oldu. Öte yandan Metroloji Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, sağanak ve dolu yağışının kentte belirli aralıklarla devam edeceği öğrenildi.

Haberin Devamı

Nisan ayında şaşırtan görüntü Dakikalar içinde beyaza büründü

Elazığ’da sağanak etkili oldu, yollar göle döndü

Elazığ'da etkili olan sağanak yağış nedeniyle yollar göle döndü. Akşam üzere etkili olan ve zaman zaman etkisini sürdüren sağanak yağmur sebebiyle bazı cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu. Etkili olan sağanak yağış, hayatı olumsuz etkilerken bazı caddelerde su taşkını meydana geldi. Caddelerde suların yükselmesi nedeniyle sürücüler zor anlar yaşadı.

Nisan ayında şaşırtan görüntü Dakikalar içinde beyaza büründü

Munzur ve Pülümür çayları taştı, yetkililer uyardı

Tunceli’de meteorolojinin uyarısını yaptığı yoğun sağanak yağış etkili olmaya devam ediyor. Yağış nedeniyle Tunceli-Ovacık karayolu Munzur Çayı’nın birden çok noktada taşması nedeniyle valilik tarafından ikinci bir duyuruya kadar araç trafiğine kapatıldı. Taşkın nedeniyle yolda mahsur kalan 11 vatandaş, karayollarına ait iş makineleriyle kurtarıldı.

Haberin Devamı

Nisan ayında şaşırtan görüntü Dakikalar içinde beyaza büründü

Pülümür Çayı’nın debisinde de yağış nedeniyle ciddi artış meydana gelirken, yetkililer özellikle çay kıyısında bulunan işletmeler ile karayolunu kullanacak olan vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Öte yandan karayolları 86. Şube Şefliği ekipleri her iki karayolunda da taşkınla mücadele konusunda aralıksız çalışma yürütüyor.

Nisan ayında şaşırtan görüntü Dakikalar içinde beyaza büründü

Güneşli havada şiddetli yağmur

Şanlıurfa'da 14- 15 Mart tarihinde 17 kişinin hayatını kaybettiği sel felaketinin ardından kentte akşam saatlerinde etkili olan sağanak, günlük yaşamı olumsuz etkiledi, bazı cadde ve sokaklar suyla doldu. Halfeti, Bozova, Ceylanpınar ve Suruç ilçelerinde etkili olan sağanak nedeniyle araç sürücüleri ilerlemekte güçlük çekti, bazı ev ve iş yerlerini su bastı. Ekili tarlaların da su altında kaldığı ilçelerde vatandaşlar, ilgili kurumların yeterli çalışma yapmadığını ifade etti. Yaşanan yağışlarda kayganlaşan yolda 3 otomobilin kaza yapması sonucu 3 kişi yaralandı. Şanlıurfa kent merkezinde ise aralıklarla devam eden yağış herhangi bir olumsuzluğa neden olmadı.

Dolu yağışı kazalara neden oldu, trafik durma noktasına geldi

Nisan ayında şaşırtan görüntü Dakikalar içinde beyaza büründü

Kente genelinde akşam doğru etkili olan dolu yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Yağış sonrası bir çok noktada kar birikintileri anımsatan görüntüler ortaya çıktı. Şuhut-Afyonkarahisar karayolunda ise dolu yağışından dolayı çok sayıda maddi hasar meydana geldi. Kazalar ve yağış nedeniyle bazı sürücüler yolda ilerlemekte güçlük çekerken, bir çoğu ise araçlarını yol kenarlarına park edip yağışın dinmesini bekledi. Yaklaşık 20 dakika yağan dolu yağışının durmasının ve kaza yapan araçların güvenli alanlara çekilmesinin ardından kara yolunda trafik normale döndü.

Haberin Devamı

Bingöl'de sağanak günlük yaşamı olumsuz etkiledi

Bingöl'de akşam saatlerinde etkili olan sağanak kent merkezinde günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Sağanakla beraber rögarlar taşarken, cadde ve sokaklar suyla doldu. Araç sürücüleri ilerlemekte güçlük çekerken, Meteoroloji 13’üncü Bölge Müdürlüğü'nce; yağışların Adıyaman, Tunceli ve Bingöl çevrelerinde yerel olmak üzere kuvvetli, yer yer çok kuvvetli, Elazığ ve Malatya'nın doğu ile güney ilçelerinde kuvvetli olmasının beklendiği belirtilerek, yaşanabilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ulaşımda aksamalar ve fırtınaya karşı tedbirli olunması konusunda uyarıda bulunuldu.

Haberin Devamı

Nisan ayında şaşırtan görüntü Dakikalar içinde beyaza büründü

Ayrıca, bölgede yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ riski bulunduğundan, vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiği belirtildi.

Nisan ayında şaşırtan görüntü Dakikalar içinde beyaza büründü

Diyarbakır’da sağanak, hayatı olumsuz etkiledi

Diyarbakır’da etkili olan sağanak nedeniyle cadde ve sokaklar göle döndü, bazı araçlar yolda mahsur kaldı. Doğum Hastanesi Köprülü Kavşaktaki alt geçidin bir kısmının suyla dolması üzerine belediye ve Karayolları ekipleri tahliye işlemi başlattı, polis ekipleri de sürücüleri alternatif yollara yönlendirdi.

Meteoroloji 15’inci Bölge Müdürlüğü’nün uyarılarının ardından, kent merkezinde akşam saatlerinde sağanak etkili oldu. Yağış nedeniyle bazı ev ve işyerlerinde su baskınları yaşandı. Caddelerde oluşan su birikintileri nedeniyle trafikte sürücüler ilerlemekte güçlük çekince aksamalar yaşandı. Şanlıurfa yolu üzerindeki Doğum Hastanesi Köprülü Kavşaktaki alt geçidin bir kısmı suyla doldu. Belediye ve Karayolları 9’uncu Bölge Müdürlüğü ekiplerince alt geçitte tahliye işlemi başlatılırken, polis ekipleri de sürücüleri alternatif güzergahlara yönlendirdi. Bazı yollarda su birikintileri nedeniyle mahsur kalan araçlar, çekici yardımıyla kurtarıldı. Sağanak bir süre sonra etkisini yitirirken, su birikintilerin olduğu yollarda tahliye ve temizlik çalışmaları başlatıldı.