Gündem Öğretmen atamaları 2022 tarihi ne zaman? Öğretmen ataması olacak mı, kontenjan açıklandı mı?

Öğretmen atamaları 2022 tarihi ne zaman? Öğretmen ataması olacak mı, kontenjan açıklandı mı?

24.06.2022 - 00:38 | Son Güncellenme:

2022 öğretmen ataması için gözler MEB'den gelecek açıklamada! AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş'un öğretmen ataması konusundaki sözleri ardından öğretmen adayları 'öğretmen atamaları ne zaman, kontenjan belli oldu mu?' sorularını yönlendirmeye başladı.

Öğretmen atamaları 2022 tarihi ne zaman Öğretmen ataması olacak mı, kontenjan açıklandı mı

Öğretmen atamalarına dair son gelişmeler yakından takip ediliyor. Daha önce Bakan Özer, öğretmen atamaları ile ilgili çalışmaların kısa süre içinde duyurulacağını duyurmuştu. 2022-2023 eğitim ve öğretim dönemi öncesinde öğretmen adaylarının gözelri MEB'den gelecek atama takvimi duyurusunda!

Haberin Devamı

ÖĞRETMEN ATAMALARI 2022 NE ZAMAN?

AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, katıldığı canlı yayında atamalara ilişkin, ''Somut olarak şu kadar öğretmen ataması yapılacak diyemem. Ama MEB'in ihtiyaçları çerçevesinde, peyderpey sürekli olarak alım yapılan alanlardan biri MEB'dir. MEB AK Parti döneminde bütçeden en fazla payı alan bir numaralı bakanlıktır.'' ifadelerini kullandı.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 2022 yılı öğretmen atama takvimine ilişkin ise şu sözleri kullanmıştı: '' "Okul öncesi öğretmenlerin sayısı artık daha fazla olacak. Özellikle İstanbul'a ağırlık veriyoruz. Yapacağımız atamada öğretmenlerimizin yüzde 50'sini İstanbul'a atamayı planlıyoruz. Öğretmen ataması takvimini, hazırlıklar bittiğinde Cumhurbaşkanımız açıklayacak. 2022-2023 eğitim-öğretim yılına bu atanacak öğretmenleri yetiştireceğiz."