Gündem Okula gitmek için evden çıktı! Acılı anne elbiselerinden teşhis etti

Okula gitmek için evden çıktı! Acılı anne elbiselerinden teşhis etti

31.10.2023 - 12:09 | Son Güncellenme:

Antalya’da dün falezlerde bulunan cesedin 13 yaşındaki ortaokul öğrencisine ait olduğu annesi tarafından elbiselerinden teşhis edildi.

Okula gitmek için evden çıktı Acılı anne elbiselerinden teşhis etti

Antalya’da dün falezlerde bulunan cesedi, 1 hafta önce evden çıkan ve servisten indikten sonra ortadan kaybolan 13 yaşındaki ortaokul öğrencisinin annesi adli tıpta elbiselerden teşhis etti. DNA testinden sonra cesedin kimliğinin netlik kazanması durumunda cenazenin aileye teslim edileceği öğrenildi.

Haberin Devamı

Olay, Muratpaşa ilçesi Şirinyalı Mahallesi’ndeki falezlerde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, yaklaşık 20 metre yükseklikteki falezlerin denizle buluştuğu kayalık alanda bir kişinin hareketsiz olduğunu görenler, durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbarın ardından olay yerine polis, itfaiye ekibi ve deniz polisi sevk edildi. İtfaiye ekipleri, halat yardımıyla aşağı inerken, polis cesedin ilk belirlemelere göre cesedin bir genç kıza ait olduğunu tespit etti.

Okula gitmek için evden çıktı Acılı anne elbiselerinden teşhis etti

ACILI ANNE ELBİSELERİNDEN TEŞHİS ETTİ

Olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmasının ardından deniz polisi botuna alınan ceset, Kaleiçi Yat Limanı’na, oradan da kimlik tespiti ve ölüm nedeni araştırılmak üzere Antalya Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Haberin Devamı
1/6

2/6

3/6

4/6

5/6

6/6

Soruşturma çerçevesinde, Antalya’da okula gitmek için evden çıkan ve servisten indikten sonra ortadan kaybolan 13 yaşındaki ortaokul öğrencisi Aylin Kaya’nın ailesi bulunan cesedin kızlarına ait olabileceği ihtimali üzerine Adli Tıp morguna gitti. Gerekli işlemlerin ardından cesedi gören anne Natalya, elbiselerden yola çıkarak cesedin kızına ait olduğunu söyledi.

Okula gitmek için evden çıktı Acılı anne elbiselerinden teşhis etti

Olayla ilgili soruşturma kapsamında, 25 Ekim'de okul servisinden indikten sonra ortadan kaybolan ve ailesinin afişlerle aradığı ortaokul öğrencisi Aylin Kaya'nın ailesi, Adli Tıp Kurumu'na davet edildi. Kimlik tespiti için sabah saatlerinde kuruma giden Natalya ve Suat Kaya çifti, cesedin kimlik tespiti için DNA örneği verdi. 

Cenaze ise kesin kimlik tespiti için DNA tespiti yapılmadan aileye teslim edilmedi. DNA testinde cesedin Aylin Kaya’ya ait olduğu netleşirse cenaze aileye teslim edilecek.

Okula gitmek için evden çıktı Acılı anne elbiselerinden teşhis etti