Gündem Okulların tatil süresi uzatıldı mı? Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk resmi açıklama yaptı! Okullar ne zaman, hangi tarihte başlayacak?

Okulların tatil süresi uzatıldı mı? Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk resmi açıklama yaptı! Okullar ne zaman, hangi tarihte başlayacak?

25.03.2020 - 19:48 | Son Güncellenme:

Okulların tatil süresi uzatıldı mı sorusu öğrenci ve veliler tarafından araştırma konusu olmaya devam ediyor. Bilim Kurulu Toplantısı 13:30'da eğitim gündemi ile bir araya geldi. Gözler Bilim Kurulu toplantısından çıkacak olan kararlara çevrildi. Peki Okulların tatil süresi uzatıldı mı? İlköğretim, Ortaokul, Lise'ler ne zaman açılacak? Okulların açılacağı tarih belli oldu mu? İşte Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yapılan resmi açıklama...

Okulların tatil süresi uzatıldı mı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk resmi açıklama yaptı Okullar ne zaman, hangi tarihte başlayacak

Okullar ne zaman açılacak sorusu öğrenci ve veliler tarafından araştırma konusu olmaya devam ediyor. 16 Mart tarihinde corona virüsü tedbirleri kapsamında bir haftalık tatilin ardından 23 Mart tarihinden itibaren öğrenciler uzaktan eğitime başlamıştı. Uzaktan eğitimin başlamasının ardından Türkiye'de corona virüsü tatili uzayacak mı sorusuna yanıt aranmaya başlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile telekonferans yöntemi ile görüşme yapan Milli Eğitim Bakanı, Ziya Selçuk, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sürecin uzaması için onay aldı.

Haberin Devamı

MİLLİ EĞİTİM BAKANI ZİYA SELÇUK NE ZAMAN AÇIKLAMA YAPACAK?

Corona virüsü Bilim Kurulu Toplantısı bugün 13:30'da başladı. Şu an Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, konuyla ilgil açıklama yaptı. Okullar 30 Nisan'a kadar kapalı olacak, uzaktan eğitim yapılmaya devam edecek...

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN CORONA VİRÜSÜ TATİLİ HAKKINDA NE DEDİ?

Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile görüşmesinde, "Öncelikle tebrik ediyorum. Hayırlı olsun." dedi.

Uzaktan eğitim çalışmalarını kısmen takip ettiğini belirten Erdoğan, "Rabb'im tesirini halk etsin. İnşallah bu çalışma sistemiyle geleceğe yönelik çok çok farklı bir sistemi de oluşturmuş oluyoruz, oturtmuş oluyoruz ve bunun teknolojisini de inşallah zaten mevcut ama bunu da geliştirmek suretiyle artık okullarımızın şu dönemde oldu bu dönemde olmadı diye bir endişeyi taşımayacağız." diye konuştu.

Haberin Devamı

Ziya Selçuk'un "Talimatınızı almak isterim. Bu hafta bizim, gelecek haftalarda tatil olacak mı, olmayacak mı konusunda müsadeniz olursa bir Bilim Kurulu ile görüşüp tatili uzatmak isteriz ama sizin talimatınız ne olur?" sorusuna Erdoğan, şu karşılığı verdi:

"Doğrusu Bilim Kurulu'yla da bir görüşüp yani gönlüm Bilim Kurulu'nun bu konudaki tavsiyesini çok önemsiyorum. Yani uzatılabilir de uzatılmayabilir de ama eğer Bilim Kurulu 'Uzatılmasında fayda var.' diyorsa ona uyalım ama 'Bir hafta yeter.' diyorsa ona uyalım. Çünkü işin ehli onlar. Dolayısıyla onların tavsiyeleri istikametinde gitmekte fayda var."