Gündem Online Trafik Cezası Sorgulama ve Ödeme Ekranı

Online Trafik Cezası Sorgulama ve Ödeme Ekranı

10.03.2015 - 12:15 | Son Güncellenme:

Trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemleri için haberimizi inceleyebilirsiniz.

Online Trafik Cezası Sorgulama ve Ödeme Ekranı

Artık trafikte haberiniz olmadan trafik cezası yeme ihtimaliniz çok yüksektir. Üzerimize yazılan trafik cezalarını Emniyet Genel Müdürlüğü trafik şubelerinden sorgulayabiliriz. Gelişen internet teknolojisi sayesinde trafik cezası sorgulama işlemini internet üzerinden online olarak yapabilirsiniz. İnternet üzerinden trafik cezası sorgulama işlemini 2 şekilde yapılabilmektedir. Emniyet Genel Müdürlüğünün internet sitesinden trafik cezası sorgulama işlemi yapabildiğimiz gibi bir de Gelir İdaresi Başkanlığının internet sayfasından yapabiliriz.

Haberin Devamı

TRAFİK CEZASI ÖDEME

TRAFİK CEZASI SORGULAMA

Emniyet Genel Müdürlüğü sitesinden online olarak trafik cezası sorgulama işlemini yapabilmek için ilk olarak Emniyet Genel Müdürlüğünün resmi internet sayfasına giriş yapılır. Sitede bulunan trafik cezası ve otopark sorgulama linkini tıklamalıyız. Açılan sayfada sorgulama yapan kişinin kimlik bilgileri girilmelidir. T.C. kimlik numarası, doğum yılı, adı ve soyadı bilgileri girildikten sonra doğrula linkini tıkladığımızda karşımıza 4 tane seçenek gelecektir. Bu seçeneklerden araç plakasına yazılan ceza seçeneğini seçtiğimiz zaman plaka ve tescil belge seri numarası girilmelidir. Bu bilgileri girildikten sonra sorgula linkini tıkladığımızda araç plakasına yazılan trafik cezası sorgulama işlemini tamamlarız. Sürücü belgesine yazılan trafik ceza sorgulama linkini tıkladığımızda sistem bizden T.C. kimlik numarası, nüfus cüzdan harf seri ve nüfus cüzdan seri numarası girilmelidir. Tüm bu bilgiler girildikten sonra sorgula linkini tıkladığımızda sorgula linkini tıklayarak sürücü belgesine veya şahsa yazılan trafik cezası sorgulama işlemini tamamlarız.

Haberin Devamı

Gelir İdaresi Başkanlığının internet sitesinde bulunan Motorlu Taşıt Sorgulaması ve Kredi Kartı ile Ödeme sayfasına giriş yapılır. Bu sayfaya gerekli olan bilgiler girilmelidir. Sorgulama yapılmak istenen aracın plakası, eğer özel plaka varsa belirtilmelidir. T.C. kimlik numarası veya vergi kimlik numarası girildikten sonra tescil tarihi de gün, ay ve yıl olarak girilmelidir. Bu bilgilerin hepsi girildikten sonra tamam linkini tıkladığımızda trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemini yapabiliriz.