Gündem Özdağ ile İnce yollarını ayırdı

Özdağ ile İnce yollarını ayırdı

05.03.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin oluşturacakları beklenen ittifaktan ayrıldığını açıkladı.

Özdağ ile İnce yollarını ayırdı

ANKARA Milliyet - Özdağ, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Cumhurbaşkanı adayı konusunda CHP’li belediye başkanlarına yaptığı çıkış sonrası, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın aday olması için İnce ve Akşener’e ortak miting çağrısında bulunmuştu. İnce, katıldığı bir TV yayınında Özdağ’ın çağrısını ve “Yavaş olmazsa, İnce aday olabilir” açıklamasını “siyasi nezaketsizlik” olarak değerlendirmişti. Tartışmanın üzerine Özdağ dün katıldığı bir yayında, şu açıklamayı yaptı:

Haberin Devamı

Muharrem İnce, 24 saat önce ittifaktan ayrıldığını açıkladı. O kendisini aday olarak görüyor. O da olabilirdi ama Mansur Yavaş’ın Türk halkı tarafından yoğun bir şekilde talep edildiği noktada üzerimize düşen milli görev, Türkiye’nin çıkarlarını düşünmektir. Ben Mansur Yavaş’ın adaylığı konusunda bu çağrıyı yaptığım zaman, Sayın İnce’nin böyle bir tepki gösterebileceğini tahmin ettim. Yanlış yaptı, çok büyük bir yanlış yaptı ama onun takdiridir. Şunu görelim; siyaset millete ve devlete hizmet etme yeridir kendi kişisel siyasi kariyerimizi planlama ve egolarımızı tatmin etme yeri değildir” ifadelerini kaydetti.