Gündem Özel’in, CHP lideri olarak ilk bütçesi: ‘Biz Anayasa’yı ve Meclis’i savunan yoluz’

Özel’in, CHP lideri olarak ilk bütçesi: ‘Biz Anayasa’yı ve Meclis’i savunan yoluz’

12.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

.

Özel’in, CHP lideri olarak ilk bütçesi: ‘Biz Anayasa’yı ve  Meclis’i savunan yoluz’

CHP lideri Özgür Özel, TBMM Genel Kurulu’nda bütçenin tümü üzerindeki görüşmelerde yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

İKİ YOL: Sayın Numan Kurtulmuş şöyle der: “Biri Genç Türklerden başlayıp bugünkü CHP’ye kadar gelen bir siyasi akım ve onun karşısında her aşamada yüz elli yıldır onlarla karşı karşıya gelmiş ikinci bir siyasi akım var. Türkiye’de 2 ana yol var, biri Genç Türklerden CHP’ye giden yoldur, biri de bizim yolumuzdur” der. Biz Anayasa’yı ve Meclisi savunan yoluz, diğer yol meşrutiyetin ilanından sonra Meclis’i otuz üç yıl kapalı tutan yol. Biz Sevr’i yırtıp atıp Lozan’ı yapanların yoluyuz, diğer yol Sevr’e imza atanların yoludur. Biri İstanbul fetvasıyla Mustafa Kemal ve arkadaşlarına idam isteyenlerin yoludur; diğeri Ankara Fetvası’yla Millî Mücadeleyi sahiplenenlerin yoludur.

BİZİM YOLUMUZ: Bizim yolumuz, meşrutiyetler ilan eder, meclisler kurar, tek adamın yetkilerini millete, Meclise verir; diğer yol, 16 Nisan; rejime kasteden Anayasa değişikliğiyle bu Meclisin elinden sözlü soruyu, gensoruyu, güvenoyunu alır, Meclisin yetkilerini saraya devreden yoldur.

Haberin Devamı

RET OYU VERECEĞİZ: Bizim mücadelemiz, mahalle pazarında akşam olmasını bekleyip yüzünü örten Zehra annenin mücadelesidir. Bizim mücadelemiz, bu halkın mücadelesidir, bu mücadele için bu milletle birlikte mücadele etmeye, var olmaya, çalışmaya devam edeceğiz. Bu bütçe, onların bütçesi olmadığı için bu bütçeye ret oyu vereceğiz.

YÖNETTİREMEYİZ DİYORLAR: Bugün benim memleketim Manisa’da insanlar Manisa’yı kimin yöneteceğine karar verebiliyorlar. Malatya’da seçebiliyorlar, Osmaniye’de, Rize’de seçebiliyorlar ama Diyarbakır’da, Mardin’de, Siirt’te seçtiklerinde “Siz seçseniz de biz size yönettiremeyiz” diyorlar. Biz buna “Türkiye’de herkes eşittir ama birileri daha az eşittir” deyince tepki veriliyor.