Gündem Plaka sorgulama ve Çalıntı araç Tramer sorgulama nasıl yapılır?

Plaka sorgulama ve Çalıntı araç Tramer sorgulama nasıl yapılır?

08.09.2015 - 21:22 | Son Güncellenme:

Araç sorgulama işlemlerinizi online olarak kolayca gerçekleştirebilirsiniz. Araç sorgulama işleminin nasıl yapıldığını ve araç plaka sorgulama işlemi hakkında detaylı bilgiyi haberimizden öğrenebilirsiniz.

Plaka sorgulama ve Çalıntı araç Tramer sorgulama nasıl yapılır

Son zamanlarda hızla gelişen teknoloji yaşamın her alanında önemli kolaylıklar sağlarken aynı zamanda da resmi kamu işlemlerinde de zamandan önemli boyutlarda tasarruflar sağlayabilme imkanı veriyor. Özellikle de modern Türkiye’de kamu işlemlerinde vatandaşların kurumlardaki yoğunluktan dolayı işlemlerini zorlu yapabilmeleri ve son derece uzun saatler sürebilen sıra bekleme çilesi ile karşı karşıya kalmaları büyük problemlere yol açıyordu. Bu durumun modern çağa uygun olmaması ve vatandaşın modern dünya standartlarından yararlanabilmesi amacı ile devlet kurumlarınca internet yoğun olarak kullanılmaya başlandı. Türkiye’de bu alanda lider devlet kurumu konumunda yer alan Emniyet Genel Müdürlüğü’nün dijital platform üzerinde yer alan online hizmetleri arasında özellikle online araç sorgulama hizmeti yoğun olarak kullanılıyor.

Haberin Devamı

ARAÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAMER SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Vatandaşın internete bağlanabildiği her yerden tüm güncel ve yasal araç bilgilerini ayrıntıları ile birlikte öğrenebilme imkanına sahip olabildikleri Emniyet Genel Müdürlüğü’nün bu online hizmeti vatandaşlar tarafından son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor. Dijital platform üzerinde yer alan Emniyet Genel Müdürlüğü’nün online araç sorgulama hizmeti özellikle ikinci el araç alım-satım piyasası başta olmak üzere tüm araç ticaretlerinde vatandaşa daha güvenilir araç ticareti yapabilme fırsatı sunuyor. Sadece bu yönü ile de vatandaşlar tarafından sıklıkla kullanılan bir online hizmet konumunda yer alıyor

Haberin Devamı

Dijital platform üzerindeki tüm kamu kurumu online hizmetlerini tek bir çatı altına toplayan e-Devlet sisteminden yapılabilen plaka sorgulama hizmeti ile birlikte artık çalıntı araç veya hak mahrumiyeti bulunan araç alımı gibi büyük mağduriyetlere yol açabilecek sorunlar ile karşı karşıya kalınmaması sağlanıyor. vatandaşların internette yüksek güvenlikte kolay bir şekilde kamu işlemlerini gerçekleştirebilmesine olanak sağlamakta olan e-Devlet sistemi içerisinde plaka sorgulama hizmetinden yararlanabilmek için sisteme giriş yapılması gerekiyor. E-Devlet giriş işlemleri kapsamında vatandaşın kullanabileceği birden fazla yüksek giriş yöntemi bulunuyor.

Dijital platformda turkiye.gov.tr adresinden erişim sağlanabilen e-Devlet sistemindeki sisteme giriş penceresinde vatandaşlar ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ olmak üzere 4 farklı yüksek güvenlikli giriş yönteminden herhangi birisini kullanabiliyor. E-Devlet giriş işlemlerinin ardından e-hizmetler kategorisi altında yer alan Emniyet Genel Müdürlüğü’nün araç sorgulama hizmet ekranından sadece aracın plaka bilgisini girerek, kolay bir şekilde güncel ve resmi araç bilgilerine erişim sağlanabiliyor.

Günümüzde internet üzerinden online araç hasar kaydı sorgulama hizmeti ile de aracın çalıntı durumu dışında hasar durum bilgisini de öğrenebilme imkanına sahip olunabiliyor. Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi tarafından dijital platformda vatandaşa hizmet verilen SGBM resmi web sayfasında yapılabilen bu araç hasar kaydı sorgulama işlemi ile aracın resmi kaza tutanaklarında yer alan tüm bilgilerini güncel ve geçmiş dönem olarak ayrıntılı biçimde öğrenebilme imkanına sahip olunabiliyor.