Gündem ‘Plakasız araçlar polisin olamaz’

‘Plakasız araçlar polisin olamaz’

08.06.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sosyal medyada gündem yaratan ve tepkilere neden olan okul önlerindeki plakasız araçlara trafik yasasına göre işlem yapıldığı bildirildi

‘Plakasız araçlar  polisin olamaz’

Oy verme işlemi sırasında Türkiye genelindeki okulların bahçesinde ve yakınlarında görüntülenen plakasız araçlar tartışma ve tepkilere neden oldu.

Haberin Devamı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, vatandaşların yoğun tepkisi üzerine akşam saatlerinde, “12’si polis, 8’i vatandaş aracı olmak üzere toplam 20 araç tespit edilerek haklarında 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunun 23. Maddesi hükümlerince cezai işlem yapılmıştır. Cezai işlem uygulanan araçlar içerisinde polis memurlarının şahsına ait olduğu tespit edilenler hakkında da ayrıca disiplin soruşturması başlatılmıştır. Konu ile ilgili araştırmalarımız devam etmektedir” açıklamasında bulundu.

Oy verme işleminin tamamlanmasının ardından basın açıklaması yapan CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın ise, sosyal medyada gündem olan “plakasız araçlar” ile ilgili İstanbul Valisi Vasip Şahin ile görüştüğünü belirterek, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

“Bana gelen duyumları Vali Bey’e aktardım. Sayın Vali bunu çok önemsedi. Önemli bir bilgi olarak değerlendirdi. Bir tahmin yapamam ancak plakasız araçların polis aracı olamayacağını Vali Bey söyledi. İster sivil, ister resmi olsun polis araçlarının plakası olacağını söyledi. Polis aracı olduğu söylemişlerdi ancak Vali Bey’in açıklamasından sonra öyle olmadığını anlıyoruz.”