Gündem ‘Polis Okulu, FETÖ hakimiyetindeydi’

‘Polis Okulu, FETÖ hakimiyetindeydi’

09.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Büyükelçi Karlov suikastı davasının ilk duruşması dün başladı. Duruşmada, katil Mevlüt Mert Altıntaş’ın polis okulundaki arkadaşlarının savunmaları, okul yönetiminin FETÖ’nün hakimiyetinde olduğunu gözler önüne serdi.

‘Polis Okulu, FETÖ hakimiyetindeydi’

Sanıklardan Oğuzhan Öztürk, “Hanefi Avcı’nın ekibinden olan Emniyet Müdürü Celil Taşkın bize ders veriyordu. Bir derste ‘Biliyorum bazıları, bazı yapıların organizasyonlarına katılıyor. O organizasyonlara katılmayın’ uyarısında bulundu. Bunun üzerine Okul Müdürü Muzaffer Adem bir cuma günü hitabında ‘Bazı derse giren müdürler müfredat dışında konuşmalar yapıyormuş. Herkes işine baksın’ dedi. Olayın ardından okul müdürünün de FETÖ’cü olduğunu anladım” diye konuştu.

Haberin Devamı

Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuklu ve tutuksuz sanıklar katıldı. FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in de aralarında bulunduğu 28 şüphelinin yargılandığı davayı yabancı basın mensupları da takip etti.

‘Mevlüt birden değişti’

Sanıklardan eski polis memuru Doğukan Söylemez savunmasında, “Mevlüt, böyle biri değildi. Birden değişti. Namaz falan kılmaya başladı. Kaan Bülbül’ün yardımcısı gibi çalışan Sercan Başar ile arkadaşlık kurmaya başladıktan sonra değişti ve bizden uzaklaştı” dedi. Söylemez, savunmasına şöyle devam etti: “Ben ilk kez polis okulunda, Atatürk’ün eleştirildiğini, sevilmediğini, ‘Hoca Efendi’ sözleri ile de Fetullah Gülen’in övüldüğünü gördüm. Sınıfta Kaan Bülbül isimli bir öğrenci vardı. Örgütün propagandasını bu kişi yapıyordu. Birkaç kez beni örgütün toplantılarına davet ettiler ancak ben kulak asmadım. Bülbül’ün ısrarları üzerine örgütün organize ettiği bir pikniğe gittim. Burada ‘Hamza’ (sanıklardan Burak Yusmak) isimli kişiyle tanıştım. Hamza, öğrenci avcısı gibi sürekli okulun etrafında dolaşıyordu. Bana yardım vaadinde bulundu. Meslekte iyi yerlere gelmemde yardımcı olacaklarını söyledi. Ancak ben kesinlikle bunlara yanaşmadım. Örgüte yaklaşmamamdan dolayı mobbing gördüm. Okulu bitirdikten sonra Ankara Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’ne atandım. Tanıdığım bir polis Sağlık Bakanı’nın korumalığını yapıyordu. Bu kişinin referansıyla Sağlık Bakanımızın korumalığını yaptım.”

Haberin Devamı

‘Polis Okulu, FETÖ hakimiyetindeydi’

Karlov suikastına ilişkin 28 kişinin yargılandığı davanın ilk celsesi görüldü. Rus gazeteciler de davayı takip etti.

‘Taşlar yerine oturacak’

Sanıklardan Oğuzhan Öztürk de savunmasında şunları söyledi: “Mevlüt Mert Altıntaş ile bir bağlantım yok. Polis okulundan gördüğüm ve duyduğum kadarıyla her sınıfta bir FETÖ temsilcisi vardı. Hanefi Avcı’nın ekibinden olan Emniyet Müdürü Celil Taşkın da bize ders veriyordu. Bize bir gün derste ‘Arkadaşlar taşlar yerine oturacak. Biliyorum bazıları, bazı yapıların organizasyonlarına katılıyor. O organizasyonlara katılmayın’ uyarısında bulundu. Okul Müdürü Muzaffer Adem cuma günleri öğrencilerle konuşurdu. Bir cuma günü öğrencilere hitabında ‘Bazı derse giren müdürler müfredat dışında konuşmalar yapıyormuş. Herkes kendi işine baksın’ diye konuştu. Ben de bu olayın ardından okul müdürünün de FETÖ’cü olduğunu anladım. Polis okulu FETÖ’nün hakimiyetindeydi.”