Gündem Ramazan ayında nasıl diyet yapılır?

Ramazan ayında nasıl diyet yapılır?

21.05.2018 - 14:10 | Son Güncellenme:

Ramazan ayına girdiğimiz şu günlerde kilo almak istemeyen ya da kilo vermek isteyenler nasıl bir yol izleyebilir? Ramazan ayında iftarda ve sahurda yediklerinize dikkat ederek kilo verebileceğinizi biliyor muydunuz? Sahurda yemek yemek kilo aldırır mı? İftarda ve sahurda dikkat edilmesi gereken noktalar nelerdir?

Ramazan ayında nasıl diyet yapılır

Ramazanda diyet yapmak

Haberin Devamı

Ramazan ayında yediklerimize dikkat ederek kilo verebiliriz. Bunu yapmak için iftarda ve sahurda yediklerimize dikkat etmemiz yeterli. Oruç tutarken günün büyük bir çoğunluğunu aç geçiren birey, iftar ve sahur vakitlerinde istem dışı olarak yemeğe dikkat etmeyebilir. Fakat bu durum kilo almaya neden olmaktadır. Bu sebeple kişi, formunu koruyamamaktadır. Ramazan ayında formunu korumak isteyenler, iftar sırasında kilo aldıracak şeyler uzak durmalı. İftar sofrasında yağlı yiyeceklere masamızda yer vermemeliyiz. Bunun yerine sebzeli ve az yağlı yemek yemek daha sağlıklıdır. Ramazan ayında oruç tutan birey, yılın belli döneminde aç kalanların halinden anlamak için oruç tutuyor. Fakat bütün gün oruçlu olup iftar sofrasında çeşit çeşit yemek olması dinen uygun olmadığı gibi, bireyin sağlığı için de uygun değil. Diyetisyenler, ramazan ayında diyet yapmak isteyenler için çeşitli diyet listeleri yayınlamakta. Ramazan ayında günlere göre de diyet listeleri mevcut. Ramazan ayında diyet yapmak, oruç tutan bireyler için kulağa hoş gelmeyebilir. Çünkü günün büyük bir bölümünü aç geçiren birey, iftar saati geldiğinde açlık hissiyle yediği yemeklere dikkat edemeyebilir. İftarınızı su ya da hurma ile açtıktan sonra sofranızda çorbanın yanı sıra makarna ya da pilav ve ana yemek olarak seçtiğiniz bir şey olabilir. Uzmanlar iftar sofrasında fazla yemeğin olmasının, açlık hissinden dolayı kilo almaya neden olacağını belirtiyor.

Haberin Devamı

Sahurda yemek yemek kilo aldırır mı?

Sahurda yediğimiz yemeğe dikkat etmeliyiz. Çünkü bütün gününü aç geçirecek beden, yemek yeme hissini yoğun yaşayacak. Sahurda yediğimiz yemek sonrası hemen uyuyacağımız için kilo alma ihtimalimiz de çok yüksek olacak. İftarda yemek yedikten sonra spor amaçlı yürüyüş yapabiliriz. Fakat sahur sırasında yemek yedikten sonra spor yapma gibi zamanımız olmuyor. Bu yüzden de sahurda yediğimiz yiyeceklerin az yağlı ve tuzsuz olmasına dikkat etmeliyiz.