Gündem Ramazan Bayramı ne zaman? 2018 Ramazan Bayramı tatili kaç gün?

Ramazan Bayramı ne zaman? 2018 Ramazan Bayramı tatili kaç gün?

26.05.2018 - 10:05 | Son Güncellenme:

Ramazan Bayramı ne zaman? Sorusunun yanıtı merakla araştırılmaya devam ediyor. Bayram tatilinin kaç gün olduğunu da merak eden vatandaşlar izin planlarını ona göre yapmak istiyor. Peki 2018 yılında Ramazan Bayramı hangi tarihe denk geliyor?

Ramazan Bayramı ne zaman 2018 Ramazan Bayramı tatili kaç gün

Milyonlarca vatandaş tarafından merakla araştırılan Ramazan Bayramı tarihine az bir süre kaldı. İşte milyonların sabırsızlıkla beklediği o tarih...

Haberin Devamı

RAMAZAN BAYARAMI NE ZAMAN?

Diyanet İşleri Başkanlığı internet sitesinde yer alan dini günler takvimine göre Ramazan Bayramı, 15 Haziran'da kutlanmaya başlanacak ve üç gün sürecek

14 Haziran Ramazan Bayramı Arifesi

15 Haziran Ramazan Bayramı 1.gün

16 Haziran Ramazan Bayramı 2.gün

17 Haziran Ramazan Bayramı 3.gün

ORUCUN VE RAMAZAN’IN FAZİLETİ

Orucun önemi ile ilgili olarak İmam Rabbani hazretleri;

‘Mübarek Ramazan ayı, çok şereflidir. Bu ayda yapılan, nafile namaz, zikir, sadaka ve bütün nafile ibadetlere verilen sevap, başka aylarda yapılan farzlar gibidir. Bu ayda yapılan bir farz, başka aylarda yapılan yetmiş farz gibidir. Bu ayda bir oruçluya iftar verenin günahları affolur. Cehennemden azat olur. O oruçlunun sevabı kadar, ayrıca buna da sevap verilir. O oruçlunun sevabı hiç azalmaz.’ diye buyurur.

Haberin Devamı

Ramazan ayı, bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’ni de içerisinde barındırır. İslam’ın temel ibadetlerinden olan oruç bu ayda tutulur. Ramazan’da iftarı erken yapmak, sahuru ise geç yapmak sünnettir. Açıktan orucunu yiyen, bu aya hürmet etmemiş olur. Namaz kılmayanların da oruç tutması ve haramlardan kaçınması gerekir. Bunların da orucu kabul olur ve imanları olduğu anlaşılır.

2018 FİTRE MİKTARI NE KADAR?

Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte sorulan sorulardan bir tanesi de fitre miktarının ne kadar olduğudur. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bu yıl için açıklanan fitre miktarı 19 Türk Lirası’dır.