Gündem RAMAZAN NE ZAMAN? 2022 Ramazan ayı başlangıcı ve Ramazan Bayramı tarihleri belli oldu! Geri sayım başladı...

RAMAZAN NE ZAMAN? 2022 Ramazan ayı başlangıcı ve Ramazan Bayramı tarihleri belli oldu! Geri sayım başladı...

16.03.2022 - 10:08 | Son Güncellenme:

Ramazan ayı için geri sayım başladı. Bu yıl Nisan ayında başlayacak olan Ramazan ayı hangi gün başlayacak, ilk oruç hangi tarihte tutulacak? İslam alemi için büyük anlam ve önemi olan Ramazan ayı başlangıç tarihini haberimize ekledik. Aynı zamanda Ramazan ayı ardından yaşanacak olan Ramazan Bayramı tarihlerini de bir araya getirdik. İşte 2022 Ramazan ayı ve Ramazan bayramı hakkında bilinmesi gerekenler...

RAMAZAN NE ZAMAN 2022 Ramazan ayı başlangıcı ve Ramazan Bayramı tarihleri belli oldu Geri sayım başladı...

Her yıl olduğu gibi bu yıl da idrak edilecek olan Ramazan ayı için heyecan dorukta. Müslüman vatandaşların merakla beklediği Ramazan ayı ne zaman? 2022 Ramazan Bayramı başlangıcı hangi tarihte? İşte Diyanet'in dini takvimde paylaştığı o günler...

Haberin Devamı

RAMAZAN NE ZAMAN?

Ramazan ayı 2 Nisan 2022 tarihinde başlayacak.

İLK ORUÇ HANGİ GÜN?

İlk oruç 2 Nisan Cumartesi günü tutulacak.

RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Ramazan Bayramı 2 Mayıs Pazartesi, 3 Mayıs Salı, 4 Mayıs Çarşamba günleri kutlanacak.

RAMAZAN AYI ÖNEMİ NEDİR?

Kur’an-ı Kerim’de ilk olarak Ramazan ayında indirilmiştir.

Ramazan ayında tutulan oruç İslam’ın şartlarında 3. sıradadır.

Oruç, takvaya yani Allah’ı memnun eden ve O’nu rahatsız edecek eylemlerden kaçınarak isteklerinin yerine getirilmesine yardımcı olur.

Ramazan Müslümanların sıklıkla Kur’an-ı Kerim hatim ettikleri bir aydır. Ramazan ayında Kur’an-ı Kerim’i okumak ve okutmak şiddetle tavsiye edilir. Kur’an okumak hem imanınızı kuvvetlendirir hem de size iç huzur verir.

Bu kutsal ay içinde cennetin kapıları açılır, cehennem kapıları kapanır ve şeytanlar zincirlenir.

Bu ayda camiler insanlarla dolar, her akşam teravih namazları kılınır. Bu ayda Müslümanlar yüce Allah’tan af dilemek için daha fazla ibadet ederler. O’nun nimetleri ve merhameti için dua ederler.

Mübarek Ramazan ayı, tüm Müslüman alemi için en hayırlı aydır. Bu ayda kılınan namazlara, çekilen zikirlere, verilen sadakalara ve yapılan nafile ibadetlere verilen sevap başka aylarda yapılan farz ibadetler gibi değer görür. Bu ayda yapılan bir farz, başka aylarda yapılan yetmiş farz gibidir. Bu ayda bir oruçluya iftar veren kişi büyük sevaba girer. Cehennemden azat edilir. O oruçlunun sevabı kadar, iftar veren kişiye de sevap verilir.