Gündem Şafak Mahmutyazıcıoğlu cinayetinde yeni gelişme! Adliyeye sevk edildiler

Şafak Mahmutyazıcıoğlu cinayetinde yeni gelişme! Adliyeye sevk edildiler

10.02.2022 - 13:54 | Son Güncellenme:

Sunucu Ece Erken'in eşi avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun öldürülmesiyle ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Operasyonla yakalanan şüphelilerin adliyeye sevk edildiği bildirildi.

Ferit ZENGİN / milliyet.com.tr
 
Yeşilköy de kendine ait restoranda silahla vurularak öldürülen Beliktaş Spor Kulübü eski yöneticisi Şafak Mahmutyazıcıoğlu cinayetinde gözaltına alınan son 2 şüpheli de adliyeye sevk edildi.

Haberin Devamı

Cinayet kapsamında ilk günden itibaren aranan ilk 6 şahıs arasında bulunan Seccad Yeşil ile gözaltına alınıp Kovid tedavisi nedeniyle hastanede gözetim altında bulunan şahıs işlemlerinin ardından öğle saatlerinde Bakırköy Adliyesi’ne sevk edildi.

27 Ocak gecesi meydana gelen olayda cinayetin failleri Kadir Yasak ve abisi Ali Yasak ile olayın yaşandığı restorana gidip kapıda bekleyen ve gözcülük yaptığı tespit edilen Seccad Yeşil 2 gün önce Bursa'da saklandığı bir butik otelde yakalanıp gözaltına alınmıştı.

Cinayetin 6 kişilik eylem ve plan merkezindeki şahısları arasında bulunduğu polis tarafından tespit edilen Yeşil, Mahmutyazıcıoğlu ile cinayetten bir ay önce Yasak kardeşler arasında bir kafede gerçekleşen ve “bize o toplantıda racon kesmişti” dedikleri ve olayın sebebi olarak gösterdikleri toplantıda da yer aldığı polis tarafından tespit edilmişti.

Haberin Devamı

OLAY

Sunucu Ece Erken'in eşi Şafak Mahmutyazıcıoğlu 27 Ocak'ta Bakırköy'de uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürüldü. Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nce olaya karışan şüphelilerin tespitine yönelik yapılan çalışmalarda, olayın failleri olan Kadir Yasak ve Ali Yasak da aralarında bulunduğu 11 şüpheli 29 Ocak'ta yakalandı. Devam eden soruşturmada, şüphelilere yardım ve yataklık yaparak kaçmalarına imkan sağlayan 6 kişi daha yakalandı.

Şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aralamalarda 3 ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Ayrıca cinayette kullanıldığı düşünülen ruhsatsız tabanca, yapılan kamera çalışmaları sonucunda Yeşilköy Sahili kayalıklarının altında gizlenmiş halde kedi maması poşeti içerisinde bulundu. Ruhsatsız tabancanın yapılan balistik incelemesinde Şafak Mahmutyazıcıoğlu cinayetinde kullanıldığı belirlendi.

Avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun öldürülmesiyle ilgili Bakırköy Adliyesi'ne getirilen 16 şüpheli tutuklanma talebiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Kovid-19 testi pozitif çıkan 1 şüphelinin ise karantinaya alındığı öğrenildi. Şüphelilerden Kadir Yasak, Ali Yasak, Abdulkadir Kara, Burak Otcuoğlu, Fatih Okan Kodak, Gökhan Karakan, Kerem Öztürk ve Uğur Can Bilge suçları işlediklerine dair kuvvetli suç şüphesini haklı kılan delillerin bulunması, adli kontrol tedbirlerinin yetersiz kalacağı gerekçeleriyle tutuklandı. Diğer 8 şüpheli ise haklarında yurt dışına çıkış yasağı ve kolluk birimine imza atma şeklinde adli kontrol tedbiri uygulandı.