GündemSahaların ‘Beckenbauer Tayyip’i

Sahaların ‘Beckenbauer Tayyip’i

02.04.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

İETT Genel Müdürlüğü fotoğrafçısı Rizeli araştırmacılar Fatih Sultan Kar ile Filiz Acar’ın yazdığı, 140 ünlü ismin yer aldığı, ’Onların da Yolu İETT’den Geçti’ isimli kitapta, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, İETT Spor Kulübü’nde oynarken çekilmiş, daha önce bilinmeyen fotoğrafları ortaya yayımlandı.

Sahaların ‘Beckenbauer Tayyip’i

Kitapta İETT Spor Kulübü’nde ’5’ numaralı formayı giyen Erdoğan’ın topa vuruş tekniği ile Alman eski futbol yıldızı Franz Beckenbauer’a benzetildiği ve ’Beckenbauer Tayyip’ olarak adlandırıldığına da yer verildi.

‘Top oynarsa serseri olur’
Kitapta, Erdoğan’ın yarım kalan Fenerbahçe macerası şöyle anlatıldı: “Kaloperoviç, Erdoğan’i izlemek için Eskişehir’e geldi. Yöneticiler, onu transfer etmek istedi. Babası izin vermeyince bu transfer sonuçsuz kaldı. İETT’nin futbol şube sorumlusu Erman Şarcı’nın girişimleriyle Dereağzı’nda Fenerbahçe ile özel bir maç ayarlandı. Fenerbahçe Kulübü Başkanı Faruk Ilgaz, ısrarla Tayyip’i transfer etmek istedi, ancak baba engeline takılan transfer bir kez daha gerçekleşmedi.”
Kitapta İETT Spor Kulübü Antrenörü Mehmet Ali Gürses ile Başbakan Erdoğan’ı anlattığı söyleşiye de yer verildi. Söyleşide Gürses, erdoğan’ın babası ile ilgili “Babası ’Serseri olur bunlar top oynarsa. Okusun. Top oynayanlar serseri olur’ dedi. O, top oynasa da oynamasa da serseri olmaz” diye anlattı.

KEŞFETYENİ
Ünlü isimler yaz sezonunu açtı! 3 güzelden plaj pozları
Ünlü isimler yaz sezonunu açtı! 3 güzelden plaj pozları

Cadde | 06.06.2025 - 07:41

Yaz sezonunun gelmesiyle birlikte birçok ünlü isim sezonu açtı. Ayrılık iddialarında yer alan Cemre Baysel'den Yunanistan'a giden Afra Saraçoğlu'na kadar... İşte ünlü isimlerin plaj tarzı.

Yazarlar