Gündem Şahinler suç örgütüne operasyon: 41 gözaltı

Şahinler suç örgütüne operasyon: 41 gözaltı

30.09.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul merkezli 7 ilde düzenlenen operasyonlarda “Şahinler” olarak bilinen suç örgütünün 41 mensubunun yakalandığını duyurdu. Çetenin iki numaralı ismi Mehmet Şahin’in de aralarında olduğu şüphelilerin haraç, tehdit ve yaralama gibi suçlamalarla ilgili gözaltına alındıkları öğrenildi.

Şahinler suç örgütüne operasyon: 41 gözaltı

FERİT ZENGİN Haber Merkezi - Yerlikaya, Şahinler suç örgütüne yönelik yapılan şafak operasyonunun detaylarını sosyal medya hesabından paylaştı. Yerlikaya, “İstanbul merkezli 7 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonlarla Şahinler çetesi olarak bilinen suç örgütü çökertildi. 41 şüpheli yakalandı. Operasyonları düzenleyen kahramanlarımızı tebrik ediyorum” dedi.

Haberin Devamı

2 numaralı isim gözaltında

Düzenlenen operasyon öncesi, suç örgütünün elebaşı olarak bilinen Sedat Şahin’in 22 Temmuz’da cezaevinden çıkmasından önceki dönemde çeteye liderlik yapan ve çetenin iki numaralı ismi olduğu belirlenen Mehmet Şahin’in azmettirdiği birçok suç tespit edildi. Aralarında iş insanlarının da bulunduğu birçok kişiyi tehdit ve darp ettiği, haraç aldığı ve yaralama olaylarına karıştığı belirlenen çete mensuplarına dün sabah operasyon düzenlendi.

İstanbul merkezli İzmir, Muğla, Ankara, Ordu, Bartın, Samsun illerinde özel harekat polisi eşliğinde düzenlenen eş zamanlı baskınlarda 54 adrese giren ekipler, aralarında Mehmet Şahin’in de bulunduğu 41 çete mensubunu gözaltına aldı. Adreslerde yapılan aramalarda 16 ruhsatsız tabanca, 2 av tüfeği, 660 mermi, 3 çelik yelek ve bir miktar uyuşturucu ele geçirilirken, suçtan elde edildiği değerlendirilen yüklü miktarda paraya da el koyuldu.