Gündem Sanatın pek çok dalı bu sergide

Sanatın pek çok dalı bu sergide

14.05.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Borusan Müzik Evi bu yaz rengârenk bir sergiye ev sahipliği yapacak.

Sanatın pek çok dalı bu sergide

Sadece resimler değil, yerleştirmelerden ses enstalasyonlarına, videodan müziğe sanatın pek çok dalının iç içe geçtiği bu sergide seyirci ayrıca tüm yapıtların yaratıldığı atölyeyi de görebilecek. DJ ve müzisyen kimliğiyle tanıdığımız Mercan Dede, namı diğer Arkın ile Kanadalı sanatçı dostu Carlito Dalceggio’nun imza attığı “Revolution Revelation” başlıklı sergi 23 Mayıs-21 Temmuz günleri arasında görülebilecek.

Haberin Devamı

Bu serginin en önemli özelliği, iki sanatçının ortak bir yaratım sürecine imza atmış olmaları. Arkın projelerini şöyle anlatıyor: “Bütün sanat disiplinleri buluşturan bir proje yapalım dedik. Zaten benim esas alanım resim; üniversitede Kayıhan Güven’den fotoğraf sonra Kanada’da baskı resim eğitimi aldım. Bütün eserleri birlikte, aynı mekânda yaratıyoruz. Ve bu süreçte birbirimizden de etkileniyoruz. Mesela onun bir eserinin bende uyandırdığı duygulara cevaben bir yapıt üretebiliyorum.”

Dalceggio’nun tuval üzeri boya ve kendisinin bulmuş olduğu karton kesme tekniğiyle yaptığı üç boyutlu resimlerinin, Arkın’ın kolaj ağırlıklı eserlerinin dikkat çektiği sergi mekânın beş katına yayılıyor. Giriş katta beş panelden oluşan bir resim, Dalceggio’nun üç boyutlu eserleri ve gerçek kuş tüyleriyle kaplı bir buda heykeli var. Üst kat sanatçıların atölyesi. Ziyaretçiler burada eserlerin yaratılma sürecini görecek, iki sanatçının dinlediği müzikleri duyabilecekler. 23 Mayıs’tan itibaren 10 gün boyunca sanatçılar da stüdyoda olacaklar. Stüdyonun üst katında yaklaşık 4 metreye 3 metre boyutlarında bir buda heykeli karşılıyor izleyiciyi. Beşinci katta Arkın’ın deyimiyle, “İki sanatçının ayrı dillerini ve birbirleriyle buluştukları noktayı göstermek için” bir yanda Dalceggio’nun bir tarafta Arkın’ın resimleri yer alıyor...