Gündem Şehit mahalle bekçisi için tören düzenlendi

Şehit mahalle bekçisi için tören düzenlendi

01.01.2022 - 15:04 | Son Güncellenme:

Batman'da hırsızlık şüphelilerini yakalamaya çalışırken silahlı saldırıda şehit olan çarşı ve mahalle bekçisi Abdürrezzak Kanat (30) için İl Emniyet Müdürlüğü’nde tören düzenlendi. Törene İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da katıldı.

Şehit mahalle bekçisi için tören düzenlendi

Törene Batman Valisi Hulusi Şahin, Siirt Valisi Osman Hacı Bektaşoğlu, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Batman Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Mete, İl Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Hakan Başkaya, il yöneticileri ve emniyet mensupları katıldı. Törende şehidin ailesini Vali Şahin ile Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç teselli etmeye çalıştı.

Haberin Devamı

'SUÇ ŞEBEKELERİYLE MÜCADELEMİZ SÜRECEK'

Törende konuşan Batman Valisi Hulusi Şahin, “Başta terör örgütleri olmak üzere suç şebekelerine karşı güvenlik görevlilerimiz her türlü fedakarlığı gösteriyor. Vatandaşın can ve mal güvenliği için canları pahasına görevlerini yapıyorlar. Dün akşam da teşkilatımız kanın son damlasına kadar görevlerinin başındaydı. Suç şebekeleri bizi yolumuzdan döndüremez. Vatandaşların can ve mal güvenliği için mücadele devam edeceğiz” diye konuştu.

Şehit mahalle bekçisi için tören düzenlendi

Batman Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç ise 15 Şubat 2019 tarihinde göreve başlayan Abdürrezzak Kanat’ın, görev anlayışı ve duruşuyla öne çıktığını ifade ederek, “Suç işleyen bir şebeke elemanlarını almaya çalıştıklarında çıkan olayda yararlanan arkadaşımızı hastaneye kaldırdık. Hastanede vefat etti. 2 yıldır buradayım. Batman’da hiçbir arkadaşımızın başına bir şey gelmeden gitmeyi planlıyordum. Devletimiz için çok şehit verdik, gazilerimiz oldu. Yine şehitlerimiz olacak, gazilerimiz olacak. Aileye sabır, milletimize de başsağlığı diliyorum” dedi.

Haberin Devamı

Şehit mahalle bekçisi için tören düzenlendi

BAKAN SOYLU CENAZEYE KATILDI

Batman'da şehit olan çarşı ve mahalle bekçisi Abdürrezzak Kanat'ın Türk bayrağına sarılı tabutu, İl Emniyet Müdürlüğü’nde düzenlenen törenin ardından cenaze namazı kılınmak üzere Terece Camisi’ne getirildi. Cenazeye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Batman Valisi Hulusi Şahin, İl Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, Batman Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Mete, Batman İl Jandarma Alay Komutanı Albay Hakan Başkaya, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Siirt Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, Diyarbakır Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın ile belediye başkanları ve çok sayıda kişi katıldı. Okunan duaların ardından şehidin naaşı, Soylu ve beraberindekiler tarafından cenaze aracına taşındı. Şehit Kanat'ın cenazesi, Beşiri ilçesinin Örmegözü köyündeki Zilan Türbesi'nde defnedildi.

YARALI POLİSE ZİYARET

İçişleri Bakanı Soylu ve beraberindeki emniyet müdürleri, dün yaşanan olayda yaralanan polis memurunun tedavi gördüğü hastaneye de gitti. Burada basına kapalı olarak gerçekleştirilen ziyaretin ardından Soylu, aynı katta tedavi gören hastaların yakınlarıyla görüştü. 'Geçmiş olsun' dileklerinde bulunan Soylu ve beraberindeki emniyet müdürleri, hastaneden ayrıldı.