Gündem Şehit yakınları ve gazilerden Cumhuriyet gazetesine suç duyurusu

Şehit yakınları ve gazilerden Cumhuriyet gazetesine suç duyurusu

27.12.2017 - 15:10 | Son Güncellenme:

15 Temmuz Gazileri ve Şehit Yakınları Yardımlaşma  Derneği üyeleri, Cumhuriyet gazetesi ve internet sitesinde yer alan "AKP yanlısı  milislere KHK kalkanı" başlıklı haber nedeniyle savcılığa suç duyurusunda  bulundu.

Şehit yakınları ve gazilerden Cumhuriyet gazetesine suç duyurusu

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde toplanan grup adına basın açıklaması yapan Dernek Başkanı Tarık Solak, Cumhuriyet gazetesi ve internet sitesinde "AKP yanlısı milislere KHK kalkanı" başlığıyla haber yayımlandığını söyledi.

Haberin Devamı

Solak, 15 Temmuz darbe girişimini engellemek için hiçbir menfaat ve çıkar gözetmeksizin mücadele eden insanların "milis" terimi kullanılarak terörist bir yapı olarak gösterildiğini dile getirerek, bu tür yayımların kendilerini rencide ettiğini kaydetti.

15 Temmuz'un ruhunu ve o gece yaşanan olayları anlamaktan uzak, o gecenin asil ve korkusuz kahramanlarını her türlü zan altında bırakmaya, rencide etmeye ve küçük düşürmeye yönelik haberleri şiddetle kınadıklarını ifade eden Solak, "Bu tür haberleri yapan gerçek ve tüzel kişi veya kişilerden davacı ve şikayetçi olacağımızı alenen beyan ediyoruz." dedi.

Dernek üyeleri, basın açıklamasının ardından suç duyurusu dilekçesini savcılığa sundu.

Haberin Devamı

Suç duyurusu dilekçesinde, söz konusu haberlerle 15 Temmuz gazi ve şehitlerine basın yoluyla hakaret edildiği belirtilerek, haberi yapan gazete ve yöneticileri hakkında yasal işlem yapılması istendi.