Gündem ‘Sevdiklerinize acı yaşatmayın’

‘Sevdiklerinize acı yaşatmayın’

02.07.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kurban Bayramı tatilini başka kentlerde geçirenlerin dönüş yolculukları da başladı. Zaman zaman yaşanan kazalar nedeniyle trafikte aksamalar yaşandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sürücüleri uyardı: ‘Telefonunuzu bekleyen sevdiklerinize bayram acısı yaşatmayın’

‘Sevdiklerinize acı yaşatmayın’

HABER MERKEZİ - Kurban Bayramı tatilini şehir dışında geçiren vatandaşların eve dönüş yolculuğu başladı. Yollarda araç yoğunluğu yaşanıyor. Zaman zaman yaşanan kazalar nedeniyle trafikte aksamalar yaşanırken ekipler vatandaşların güvenli yolculuk yapabilmeleri için havadan ve karadan yapılan denetimlerle yoğun çaba sarfetti. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da sosyal medya hesabından “9 günlük Kurban Bayramı tatilinin sonuna yaklaştık. Artık dönüş yolculukları başladı. Lütfen trafik kurallarına uyalım, dikkatli olalım. ‘Sağ salim vardık’ telefonunuzu bekleyen sevdiklerinize bayram acısı yaşatmayın! İhtiyacınız olduğu anda 112 Acil çağrı merkezimizi arayabilirsiniz” paylaşımında bulundu. Trafik ekipleri de sürücü ve yolcuları sık sık emniyet kemeri takmaları konusunda uyardı. 

Haberin Devamı

Zincirleme kaza 

İstanbul ve başkent Ankara’yı birbirine bağlayan Türkiye’nin en önemli geçiş noktalarından Anadolu Otoyolu ve D-100 Karayolu’nun Bolu geçişinde meydana gelen kazalar nedeniyle trafikte aksamalar oldu. Dün sabah saatlerinde Bolu Dağı Tüneli çıkışındaki Ankara yönünden İstanbul istikametine giden araçlardan biri kaza yaptı, arkadan gelen araçlar da birbirine çarptı. Toplam 18 aracın karıştığı zincirleme kazada hafif yaralanan altı kişiye olay yerinde müdahale ederken, 4 kişi çevre hastanelerde tedaviye alındı. Kaza nedeniyle uzun araç kuyrukları oluştu, kaza yapan araçların kaldırılmasıyla trafik akıcı yoğunluğuna devam etti. Trakya ve Çanakkale sahillerindeki tatil bölgelerine gidenler de dönüşe geçti. Bayramın son günü, Tekirdağ’dan İstanbul yönüne doğru yoğun trafik oluştu. İstanbul’a sınır Marmaraereğlisi ilçesinde araç kuyruğu, zaman zaman 4 km’yi buldu. 

Haberin Devamı

Kilit kavşakta önlem 

43 ilin geçiş güzergâhı “kilit kavşak” Kırıkkale’de trafik yoğunluk oluştu. Trafik yoğunluğunun daha çok Ankara-Samsun D-200 Karayolu’nda olduğu görüldü. Ekipler, yoğunluğun olduğu bölgelerde trafik akışını rahatlatmaya çalışırken, sürücülere de dikkatli seyretmeleri konusunda uyarılarda bulundu. Bazı bölgelerde dron denetimleri yapıldı. Geçiş güzergahlarından Afyonkarahisar’ın Emirdağ ilçesinde de jandarma tarafından helikopter ve dron destekli trafik denetimi yapılırken, kurallara uymayan sürücülere 32 bin 386 TL para cezası kesildi. 

Muğla’nın ilçeleri Marmaris, Fethiye ile Ula’nın Akyaka Mahallesi’nden dönüşe geçen tatilciler, Sakar Geçidi’nde trafik yoğunluğuna neden oldu. Marmaris çıkışında trafik yoğunluğu yaşandı. Cuma gününden itibaren Marmaris’e 120 bin araç girişi olduğu belirtilmişti. Bodrum’da da dönüş istikametinde trafik yoğunluğu oluştu. Aydın ve Denizli istikametindeki kavşaklarda da ulaşım yavaşladı. Tatilciler Söke’de yoğunluk oluşturdu. Muğla yönünden gelen tatilciler nedeniyle Novada kavşağında uzun araç kuyruğu meydana geldi. 

Bodrum’dan Eskişehir’e dönüyorlardı

Haberin Devamı

D-230 Karayolu’nda Muğla’nın Bodrum ilçesinden Eskişehir’e yolcu taşıyan Hakan Karalı’nın kullandığı otobüs Eskişehir’e 14 kilometre mesafede kontrolden çıkarak yol kenarındaki araziye düştü. Kazada 41 kişi yaralandı. Ekipler tarafından otobüsün camlarından çıkarılan yaralılar, çevredeki hastanelere kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Makas attı, 5 can aldı

İzmir-Aydın Karayolu’nda önceki akşam meydana gelen kazada Gaziemir yönünden Ayrancılar yönüne giden Özcan Özer yönetimindeki 11 kişinin bulunduğu otomobile, Y.K. yönetimindeki hafif ticari araç yandan çarptı. Özer’in kontrolünü yitirdiği otomobil, refüjü aşarak karşı yönden gelen İsmail A.’nın kullandığı minibüsle çarpıştı. Kazada otomobildeki Sibel Özer ile Şengül A.’nın yaşamını yitirdi, toplam 23 kişi yaralandı. Yaralılardan hastaneye kaldırılan Özcan Özer ve Mustafa Kemal Karaca da kurtarılamadı. Özer çiftinin kazadan yaralı kurtulan oğulları Ali Alperen Özer (18) de yaşamını yitirdi. Sürücü Y.K. ise jandarmadaki işlemleri sonrası sevk edildiği adliyede tutuklandı. Y.K.’nın makas atarken direksiyon hakimiyetini kaybettiğini söylediği öğrenildi.

Haberin Devamı

40 bin kapasiteli otopark doldu

İstanbul Havalimanı’nda da dönüş hareketliliği başladı. Kurban Bayramı nedeniyle şehir dışına çıkan vatandaşlar araçlarını İstanbul Havalimanı otoparkına bıraktı. Yoğun talep nedeniyle 40 bin araç kapasiteli otopark dolarken, bazı yolcular araçlarını park etmek için bir süre tur atmak zorunda kaldı. Öte yandan havalimanı yetkilileri dönüş yoğunluğu nedeniyle önlem alırken, İstanbul Havalimanı’nda bugün ve yarın tüm zamanların yolcu ve uçuş rekorunun kırılması bekleniyor.