Gündem SGK emekli maaşı hesaplama tablosuna nasıl ulaşabilirim?

SGK emekli maaşı hesaplama tablosuna nasıl ulaşabilirim?

09.03.2016 - 23:21 | Son Güncellenme:

Her insan çalıştığı dönem boyunca emekli olacağında ne kadar maaş alacağını merak eder. Bu maaş hesaplamasını artık emekli olmadan online olarak yapabilir. Detayları haberimizde.

SGK emekli maaşı hesaplama tablosuna nasıl ulaşabilirim

Sosyal Güvenlik Kurumu vatandaşların sosyal güvencelerini sağladığı için hizmet alanı çok fazladır. Bu yüzden internet üzerinden sağlamış olduğu hizmetlerde baya fazladır. Sosyal Güvenlik Kurumunun sağlamış olduğu hizmetlerden bir tanesi de vatandaşların emekliliklerin sağlamaktır. Sosyal güvencelerini sağlamak isteyen ve emekli olmak isteyen vatandaşlar her ay prim ve sigorta yatırmaları gereklidir. Bu yatırılan prim ve sigortalar sayesinde sosyal güvencelerini sağladıkları gibi emeklilik yaşı geldiğinde emekli olabilirler. Emekli olan vatandaşlar da bağlı oldukları kurumdan emekli maaşı alabilir.

Haberin Devamı


EMEKLİ MAAŞI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ


EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!


EMEKLİ MAAŞ ÜCRETLERİ HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!


EMEKLİLİK YAŞI HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!
Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Emekli olduğunuzda ne kadar maaş alacağınızı bilmiyorsanız eğer emekli maaşı hesaplama işlemi ile birlikte öğrenebilirsiniz. İnternet üzerinden emekli maaşı hesaplama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Sosyal Güvenlik Kurumunun internet üzerinden sağladığı uygulamalardan bir tanesi de emekli maaşı hesaplama programıdır. İnternet üzerinden emekli maaşı hesaplama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Sosyal Güvenlik Kurumu her kurum için farklı şekillerde emekli maaşı hesaplama programı geliştirmiştir. Vatandaşlar bağlı oldukları kurumun emekli maaşı hesaplama programına giriş yaparak emekli olduklarında ne kadar emekli maaşı alacaklarını hesaplayabilirler.

SSK ya bağlı olan vatandaşlar emekli olduklarında ne kadar emekli maaşı alacaklarını hesaplayabilmek için internet üzerinden SSK için düzenlenmiş olan emekli maaşı hesaplama programına giriş yapmalıdır. Giriş yaptıktan sonra bazı bilgileri girerek emekli maaşı hesaplama işlemini gerçekleştirebilir. Bu sayfaya T.C. kimlik numarası, SSK sicil numarası, baba adı, nüfusa kayıtlı olduğu il ve doğum tarihi bilgileri girildikten sonra emekli maaşınızı hesaplayabilirsiniz. Bağ-kura bağlı olan vatandaşlarda aynı şekilde internet üzerinden hesaplama programına giriş yapmalıdır. Giriş yaptıktan sonra T.C. kimlik numarası ve kurumu girilmelidir. Güvenlik kodu da girildikten sonra hesaplama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Emekli sandığına bağlı olan vatandaşlarda internet üzerinden kendi kurumları için olan hesaplama programına giriş yapmalıdır. Giriş yaptıktan sonra derece, kademe, ek gösterge, makam, temsil, görev tazminat göstergesi bilgileri girilmelidir.

Emekli olduktan sonra emekli maaşı almaya başlarsınız. Her ay düzenli olarak emekli maaşı alırsınız. Emekli maaşı almaya başladıktan sonra emekli maaşı sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Emekli maaşı sorgulama işlemi ile birlikte almış olduğunuz emekli maaşlarını sorgulayabilirsiniz. Hangi aylarda ne kadar maaş aldığınızı öğrenebilirsiniz. Emekli maaşı sorgulama işlemini de internet üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. İnternet üzerinden E-Devlet sisteminden emekli maaşı sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. E-Devlet sisteminden işlem gerçekleştirebilmek için ise sisteme giriş yapmanız gereklidir. Ana sayfada yer alan sisteme giriş linkini tıkladıktan sonra karşınıza E-Devlet sistemine giriş yolları gelecektir. Bu giriş yollarından E-Devlet şifresi ile giriş yolunu seçtiğinizde sisteme T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi girmeniz gereklidir. Sisteme giriş yaptıktan sonra ana sayfada yer alan E-Hizmetler bölümüne girmelisiniz. Bu bölümden Sosyal Güvenlik Kurumunu bulmalısınız. Sosyal Güvenlik Kurumunun alt bölümlerinden 4A hizmetleri altından SSK, 4B hizmetleri altından bağ-kur, 4C hizmetleri altında emekli sandığı emekli maaşı sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilirler.