11.10.2015 - 22:59 | Son Güncellenme:
Günümüzde kamu işlerimizi, banka işlerimizi, fatura işlerimizi artık kolayca internetten halletme imkânına sahibiz. Eskiden tek bir ödeme yapmak için ya da bir belge almak için uzun kuyruklarda beklememiz gerekiyordu. Ama artık internet sayesinde bu işlemlerimizi kolayca evimiz de, iş yerimiz de kısacası her yer de yapabilmekteyiz. Bu uzun kuyrukların ve çilesi en çok olan işlemlerden biri de SGK hizmet dökümü alma işlemiydi. SGK hizmet dökümü belgesi online yapılan bir işlemdir. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun uyguladığı bu online işlem sayesinde SGK sigortalı hizmet dökümü, provizyon sorgulaması, SSK (4A), Bağkur (4B), Emekli sandığı (4C), SGK sorgulama, ne zaman emekli olurum gibi bütün sorgulamaların hepsine cevap veren bir sistemdir. Bu işlemleri gerçekleştirebilmek için bazı sigorta bilgilerinizi bilmeniz gerekmektedir. Bu bilgilere de yine SGK hizmet dökümü belgesi alarak ulaşabilirsiniz. Sosyal Güvenlik Kurumu’na bağlı olan tüm vatandaşlarımız bu belgeyi kolayca alabilirler. Vatandaşlar bu belge ile ; SSK prim ödenen gün sayısını, Bağ-Kur kurumuna bağlı şekilde ne kadar çalıştıklarını, hangi aylarda ne kadar prim yatırdıklarını, sigortalı olarak ilk işe giriş ve çıkış tarihlerini, ne kadar sigortalı olarak çalıştıklarını gibi olan tüm bilgileri öğrenebilirler. SGK hizmet dökümü belgesine, Sosyal Güvenlik Kurumuna giderek nüfus kağıdınız ile ulaşabilirsiniz. Aynı zamanda internet üzerinden de online olarak bu belgeye ulaşabilirsiniz.
Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.
SGK HİZMET DÖKÜMÜ HAKKINDA DETAYLI BİLGİ!
SGK SORGULAMA HAKKINDA DETAYLI BİLGİ!
NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM UYGULAMASI VE DETAYLAR!
SGK BORÇ SORGULAMA HAKKINDA DETAYLI BİLGİLER!
SGK Hizmet dökümü belgesine internet üzerinden ulaşmak isteyen vatandaşlar ilk önce E-Devlet sistemine giriş yapmaları gerekmektedir. E-Devlet ana sayfasında yer alan sisteme girdikten sonra kimlik doğrulama sayfasına yönlendirileceksiniz. Bu sayfada E-Devlet sistemine giriş yolları karşınıza gelecektir. Bu giriş yollarından bir tanesini seçerek sisteme giriş yapabilirsiniz. E-Devlet sistemine giriş yolları şunlardır; E-Devlet şifresi ile, mobil imza ile, elektronik imza ile ve T.C. kimlik kartı ile olan giriş yollarıdır. Bu giriş yollarından herhangi bir tanesini seçerek sisteme giriş yapabilrsiniz. E-Devlet şifresi ile giriş yolunu seçtikten sonra sisteme T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi girmeniz yeterlidir. Eğer E-devlet şifreniz yok ise PTT’den (2 tl karşılığıda) ya da yine internet üzerinden alabilirsiniz. Mobil imza giriş yolunda da tekrar TC kimlik numaranızı yazarak ek olarak bir de mobil cep telefon numaranızı da yazmanız gerekmektedir. Daha sonra mobil ccep telefon hattınızı seçmelisiniz ve böyle mobil imza olan girişi de tamamlamış olursunuz. E-Devlet sistemine giriş seçeneklerinden bir tanesi de elektronik imza ile giriş seçeneğidir. Bu işlem için adınıza ait olan bir elektronik imzanın olması gerekmektedir. Adınıza ait elektronik imza kartınız ile kimliğinizi doğruladıktan sonra bu sayfada kart tipini seçmelisiniz ve son olarak da giriş seçeneğini seçtikten sonra sisteme giriş yapabilirsiniz. Diğer giriş işlemlerinden biri de T.C. kimlik kartı ile giriş seçeneğidir. Bu seçeneği seçtikten sonra adınıza ait T.C. kimlik kartınız ile kimliğinizi doğruladıktan sonra sisteme giriş yapabilirsiniz. E-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra ana sayfada yer alan E-Hizmetler bölümüne giriş yapmalısınız. Bu bölümde E-Devlet sisteminde yer alan bütün hizmetler yer almaktadır. Bu bölüme girdikten sonra açılan hizmetlerden Sosyal Güvenlik Kurumunu bulmalısınız. Sosyal Güvenlik Kurumunu bulduktan sonra alt seçeneklerinden 4A hizmet dökümü seçeneğini seçtikten sonra SGK hizmet dökümü belgesine ulaşabilirsiniz.
SSK Sigorta Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır?
SSK sigorta sorgulama işlemi sayesinde SSK priminizin yatıp yatmadığını, yatıyorsa kaç lira üzerinden yattığını, hangi kurum üzerinden yattığını, bu kurumda ne zaman işe başladığınızı, daha önce çalıştığınız kurumlarda ne zaman işe girdiğinizi ya da ne zaman işten çıktığınızı öğrenebilirsiniz.
Önceleri E-SGM sistemi üzerinden de yapılan SGK prim sorgulama işlemi artık sadece E-Devlet üzerinden yapılır hale geldi. E-Devlet üzerinden yapılan işlemler oldukça basittir. Tek yapmanız gereken PTT şubelerinden herhangi birine giderek şifre başvurusunda bulunmanız. Daha sonra 2 lira ödeyerek şifre alma işleminizi tamamlayabilirsiniz. Aldığınız bu şifre E-devlet şifresi ile yapılan her işlemde geçerlidir. Şifrenizi aldıktan sonra T.C. kimlik numarası ve şifre bilgileriyle SSK sigorta sorgulama işleminizi yapabilirsiniz.