Gündem SGK hizmet dökümü, SSK prim borç sorgulama ve SSK hizmet gün sayısı öğrenme

SGK hizmet dökümü, SSK prim borç sorgulama ve SSK hizmet gün sayısı öğrenme

28.07.2015 - 11:33 | Son Güncellenme:

SSK prim gününüzü SGK sorgulama işlemini yaparak ve SGK hizmet dökümü ile kolay bir şekilde öğrenebilirsiniz. SGK sorgulama işlemini yapmak ve SSK sigorta primlerinizi sorgulayabilmek için haberimizi inceleyiniz.

SGK hizmet dökümü, SSK prim borç sorgulama ve SSK hizmet gün sayısı öğrenme

Sosyal Güvenlik Kurumu internet teknolojisini en aktif şekilde kullanarak, sigorta mükelleflerine modern çağın standartlarında sigorta hizmetleri sunuyor. Sigorta mükellefleri son yıllarda internetten SGK hizmet dökümü sorgulama işlemlerini son derece pratik ve kolay bir şekilde gerçekleştirebilme imkanına sahip olabiliyor. Dijital teknolojinin yaşamın her alanında sağlamakta olduğu yeni nesil teknolojik çözümler, insanların pek çok konuda önemli ayrıcalıklardan ve kolaylıklardan yararlanabilmelerine yardımcı oluyor. Özellikle de günümüzün modern teknolojisinin dünyanın her noktasında internete erişimi mümkün kılması ve son derece pratik hale getirmesi ile birlikte internet yaşamın en önemli modern hizmetlerden birisi olarak öne çıkıyor. İnsanlar artık yaşamlarının her alanında son derece pratik bir şekilde internete erişim sağlayabiliyor ve pek çok konuda önemli avantajlardan ve yeni nesil kolaylıklardan yararlanabiliyor. Günümüz modern çağında kamu kurumları tarafından da bu gibi avantajlar sunmakta olan internet teknolojisinin aktif bir şekilde kullanılmaya başlanması, kamu işlemlerinde de vatandaşın internet kolaylıklarından yararlanabilmesine yardımcı oluyor.

Haberin Devamı

SGK SORGULAMAİÇİN TIKLAYINIZ!

SGK HİZMET DÖKÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ!

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUMUYGULAMASI İÇİN TIKLAYINIZ!

SGK BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Özellikle de Türkiye’de kamu kurumları arasında internet teknolojisini en aktif şekilde kullanmakta olan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun öne çıkıyor olması ile vatandaşın sigorta işlemlerinde internet kolaylıklarından yararlanabilmesine yardımcı oluyor. Günümüz modern teknolojisinin hızlı gelişimi ile birlikte sigorta mükellefleri internete erişim sağlayabildikleri her yerden kolay bir şekilde SGK hizmet dökümü sorgulama işlemini gerçekleştirebilme imkanına sahip olabiliyor. Sigorta mükellefleri, internet üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun geniş online hizmet ağını kullanarak kolay bir şekilde güncel sigorta bilgilerini öğrenebiliyor veya pek çok resmi sigorta işlemini online olarak yapabiliyor. Sigorta mükellefleri internet üzerinden son derece pratik ve kolay bir şekilde güncel sigorta bilgilerini öğrenebilme imkanına sahip olurken güncel sigorta bilgileri hakkında kolay bir şekilde öğrenebiliyor.

Haberin Devamı

Sigorta bilgilerini internet üzerinden son derece pratik bir şekilde öğrenebilmek için vatandaşların dijital platform üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online hizmet uygulamalarını kullanmaları gerekiyor. Sigorta mükellefleri dijital platform üzerinden son derece pratik bir şekilde SGK sorgulama işlemlerini kolay bir şekilde gerçekleştirebilme imkanına sahip olabiliyor. Bu neden ile de günümüz modern Türkiye’sinde son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun E-SGM online hizmet uygulamasında daha kaliteli ve daha hızlı bir hizmet sunabilmek amacı ile bakım çalışması gerçekleştirmeye başlaması vatandaşın E-SGM uygulamasına geçici bir süreliğine ulaşamamasına yol açıyor. Dijital platformda sigorta mükelleflerinin SGK sorgulama işlemlerini yaptıkları E-SGM uygulamasının geçici süreliğine servis dışı olması dijital platformdaki 2. alternatif olan e-Devlet sistemindeki online SGK uygulamalarını kullanarak, sorgulama işlemleri tamamlanabiliyor. Dijital platform üzerinde bulunan tüm kamu hizmetlerini tek bir çatı altında bir araya getiren e-Devlet sisteminden son derece pratik bir şekilde SGK sorgulamalarını yapabilme imkanı bulunuyor. Ancak vatandaşın bu işlemlerini yapabilmeleri için diğer tüm e-Devlet hizmetlerinde olduğu gibi sisteme giriş yapmaları gerekiyor.

Haberin Devamı

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online hizmetleri vatandaşa son derece önemli kolaylıklar ve ayrıcalık sunduğundan dijital hizmetleri oldukça yoğun ve sık bir şekilde vatandaş tarafından kullanılıyor.Dijital dünyada vatandaşın kişisel bilgi güvenliğini sağlayarak, kamu hizmetlerinden yararlanabilmesini amaçlayan Başbakanlık’ ın e-Devlet portalı girişi işlemlerini 4 farklı giriş yönteminden birisini kullanarak yapabilme fırsatı bulunuyor. Bu kapsamda sigorta mükellefleri SGK sorgulama işlemleri için turkiye.gov.tr adresindeki sisteme giriş ekranında ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ giriş yöntemlerinden birisini kullanarak, giriş işlemlerini gerçekleştirebiliyor. E-Devlet sistemine giriş yapan sigorta mükelleflerinin SSK sorgulama işlemlerini kolay bir şekilde yapabilmeleri için e-hizmetler kategorisinde Sosyal Güvenlik Kurumu’nun her sigorta kolu için ayrı olarak hizmete sunduğu hizmet uygulamaları bulunuyor.

Haberin Devamı

Bu kapsamda sigorta mükellefleri SSK sorgulama işlemleri için e-Devlet sistemindeki Sosyal Güvenlik Kurumu’nun 4A, 4B ve 4C hizmetleri listesinden 4A hizmet bilgisi seçeneğine tıklayarak en güncel sigorta bilgilerine kolay bir şekilde erişim sağlayabiliyor. Sigorta mükelleflerinin çalışma yaşamları boyunca gerçekleştirilen SSK prim ödemeleri ve diğer tüm sigorta bilgileri bu uygulama ekranından en güvenli ve en hızlı şekilde öğrenilebiliyor. Bu neden ile de günümüz modern çağında oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanılmakta olan online hizmet uygulaması olarak öne çıkıyor.