Gündem SGK SSK sorgulamalarını yaparak SGK işe giriş tarihini öğrenin!

SGK SSK sorgulamalarını yaparak SGK işe giriş tarihini öğrenin!

19.02.2016 - 09:50 | Son Güncellenme:

SGK sorgulama ve SSK sorgulama işlemini yaparak SGK işe giriş tarihinizi öğrenebileceğiniz gibi SGK işten çıkış tarihinizi de öğrenebilirsiniz. Nasıl ve nereden yapacağınız haberimizde.

SGK SSK sorgulamalarını yaparak SGK işe giriş tarihini öğrenin

Sosyal Güvenlik Kurumu SSK, Bağ-Kur ve Emekli sandığı kurumlarının tek bir çatı altında toplanması ile kurulmuştur. Bu kurumlardan herhangi birisine bağlı olan vatandaşlar artık işlemlerini Sosyal Güvenlik Kurumuna giderek gerçekleştirmektedir. Sosyal Güvenlik Kurumunun bir çok hizmeti vardır. Bu yüzden hizmet alanı çok fazladır. Sosyal Güvenlik Kurumunun en büyük hizmetlerinden birisi vatandaşların sosyal güvencelerini sağlamaktır. Sosyal güvencesi olan vatandaşların hastane ve kaza masraflarını Sosyal Güvenlik Kurumu karşılamaktadır. Bu yüzden sosyal güvence önemlidir.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

SGK SİGORTA SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

NE ZAMAN EMEKLİ OLABİLİRİM UYGULAMASI VE DETAYLAR!

SGK HİZMET DÖKÜMÜ HAKKINDA DETAYLI BİLGİLER!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Vatandaşlarımız sosyal güvencelerini sağlamak istiyorsan eğer Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı oldukları kuruma göre prim veya sigorta yatırmalıdır. Bu yatırılan prim ve sigortalar sayesinde vatandaşların sosyal güvenceleri sağlanmış olur. Sosyal Güvencelerini sağlayan vatandaşlar her ay prim ve sigorta yatırmalıdır. Bu yatırılan prim ve sigortalar sayesinde de vatandaşların emeklilik yaşı geldiği zaman bağlı oldukları kurumdan emekli olabilirler.

Haberin Devamı

İnternet teknolojisinin gelişmesi ile birlikte ülkemizde bulunan çoğu kurum ve kuruluş da internet uygulamasını geliştirmiştir. Bu internet uygulamaları sayesinde vatandaşlar çoğu işlemini internet üzerinden yapabilmektedir. Sosyal Güvenlik Kurumu da internet teknolojisini çok iyi kullanan kurumlardan bir tanesidir. Hizmet alanı çok fazla olduğu için internet üzerinden de geliştirmiş olduğu bir çok uygulama ve hesaplama programı vardır. Mesela tam olarak ne zaman emekli olacağını bilmeyen vatandaşlar için ne zaman emekli olurum uygulamasını geliştirmiştir. Bu uygulama sayesinde vatandaşlar bazı sigorta ve emeklilik bilgilerini girerek emeklilik yaşını öğrenebilir. Emekli maaşı hesaplama işlemi ile birlikte de emekli olduğu zaman ne kadar emekli maaşı alacağını hesaplayabilir. SGK borç sorgulama işlemi ile birlikte de bağlı oldukları kuruma yatırmaları gereken prim ve sigorta miktarlarını öğrenebilirler. Tüm bu işlemlerin hepsini internet üzerinden Sosyal Güvenlik Kurumunun uygulamaları ile gerçekleştirebilirsiniz. Bu hesaplama işlemlerini gerçekleştirebilmek için bazı sigorta ve emeklilik bilgilerinizi biliyor olmanız gereklidir. Bu hesaplama işlemlerinde sorulan sigorta ve emeklilik bilgilerinden bazıları SSK prim ödenen gün sayısı, ilk sigortalı işe giriş tarihiniz ve sigortalı olarak çalıştığınız gün sayısı bilgileridir. Bu bilgileri bilmiyorsanız eğer Sosyal Güvenlik Kurumuna giderek öğrenebilirsiniz. Yada bu bilgileri de Sosyal Güvenlik Kurumunun bir internet hizmeti olan SGK hizmet dökümü belgesi ile de öğrenebilirsiniz. SGK hizmet dökümü belgesi Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı olan vatandaşların sigorta ve emeklilik bilgilerinin yer aldığı bir belgedir. SGK hizmet dökümü belgesinde SSK prim ödenen gün sayısı, sigortalı olarak çalıştığınız gün sayısı ve ilk sigortalı işe giriş ve çıkış tarihiniz gibi bilgiler yer almaktadır. Bu belge ile birlikte bu bilgilerin hepsine ulaşabilirsiniz. SGK hizmet dökümü belgesine internet üzerinden ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı

İnternet üzerinden SGK hizmet dökümü belgesine E-Devlet sisteminden ulaşabilirsiniz. E-Devlet sistemi devletin hizmete sunduğu bir sistemdir ve ülkemizde yer alan çoğu kurum ve kuruluşun internet uygulaması yer almaktadır. Sosyal Güvenlik Kurumunun da internet uygulaması bu internet uygulamaları arasında yer almaktadır. Vatandaşlar E-Devlet sistemine giriş yaparak bu internet uygulamalarına ulaşabilir. Sisteme giriş yapabilmek için ana sayfada yer alan sisteme giriş linkini tıklamalısınız. Karşınıza açılan sayfada E-Devlet sistemine giriş yolları gelecektir. Bu giriş yollarından herhangi bir tanesini seçerek sisteme giriş yapabilirsiniz. Bu giriş yollarından E-Devlet şifresi ile giriş yolunu seçtiğiniz zaman sistem sizden T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi isteyecektir. E-Devlet şifrenizi bilmiyorsanız eğer herhangi bir PTT kurumuna giderek 2 TL karşılığında E-Devlet şifrenizi alabilirsiniz. Şifrenizi aldıktan sonra sisteme giriş yapabilirsiniz. Sisteme giriş yaptıktan sonra ana sayfada yer alan E-Hizmetler bölümüne giriş yapmalısınız. Bu bölümde bir çok internet uygulaması bulunmaktadır. Bu internet uygulamaları arasından kolay bir şekilde Sosyal Güvenlik Kurumunu bulabilmek için sol tarafta bulunan harflerden S harfini seçmelisiniz. Sosyal Güvenlik Kurumunu bulduktan sonra bağlı olduğunuz kuruma göre SGK hizmet dökümü belgesine ulaşabilirsiniz. SSK ya bağlı olan vatandaşlar 4A hizmetleri bölümü altından 4A hizmet dökümü seçeneğini seçerek SGK hizmet dökümü belgesine ulaşabilir. Bağ-Kura bağlı olan vatandaşlar da 4B hizmetleri bölümü altından 4B hizmet bilgisi seçeneğini seçtikten sonra SGK hizmet dökümü belgesine ulaşabilirler.