Gündem Sokak köpeklerine av tüfekli saldırı

Sokak köpeklerine av tüfekli saldırı

30.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Isparta’da av tüfeğiyle 4 sokak köpeği öldürüldü, üç köpek de yaralandı. Polis, güvenlik kameralarından saldırganı tespit edip yakaladı. M.K. isimli saldırgan ifadesi alındıktan sonra serbest kaldı.

Sokak köpeklerine av tüfekli saldırı

Hayvanlara yönelik şiddet olaylarının ardı arkası kesilmiyor. Hele hele insanın en yakın dostu olarak bilinen köpekler bu acımasızlıktan en fazla nasibini alan hayvanların başında yer alıyor. Isparta’da 4 sokak köpeği av tüfeğiyle vurularak öldürüldü. İl Emniyet Müdürlüğü tarafından kurulan özel ekibin yakaladığı M.K., işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

Isparta Gül Petek Sanayi Sitesi’nde 26 Haziran’da 4 sokak köpeğinin silahla öldürüldüğü ihbarı üzerine Isparta Hayvan Hakları Koruma Derneği üyeleri bölgeye gitti. Hayvanseverler, 4 köpeğin öldüğünü, 3 yavru köpeğin de silahla yaralandığını tespit etti. Yaralı köpekler Isparta Belediyesi Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilite Merkezi’ne götürülerek tedaviye alındı. Olayla ilgili inceleme başlatan ekipler, bölgedeki güvenlik kamerası kayıtlarından yola çıkarak M.K. isimli şüpheliyi ruhsatsız av tüfeğiyle yakaladı. Gözaltına alınan M.K., emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

‘İnsanlıktan yoksun’

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, köpeklerin katledilmesini büyük üzüntüyle öğrendiklerini belirterek, “Köpeklerimizin sağlık durumu son derece iyidir ve tedavileri devam etmektedir. Olaydan hemen sonra Emniyet Müdürlüğü gerekli tahkikatı titizlikle yürütmüş ve kendini bilmez, insanlıktan nasibini almamış bir şahsın av tüfeği ile sokak hayvanlarına ateş ettiğini kameralardan tespit etmiştir. Türkiye’nin en büyük Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilite Merkezine sahip Isparta’mızda bu tür kendini bilmezlikler asla göz ardı edilmeyecektir” l ALİ ÇEVİKBAŞ Isparta DHA