Gündem Meteoroloji'den son dakika uyarısı: 3 gün boyunca etkili olacak

Meteoroloji'den son dakika uyarısı: 3 gün boyunca etkili olacak

13.10.2021 - 11:01 | Son Güncellenme:

Meteoroloji'den yağışlarla ilgili yeni bir uyarı geldi. Yapılan açıklamada; perşembe günü Marmara'nın Batısı ve Kıyı Ege'de etkili olması beklenen yağışların pazar akşamına kadar süreceği belirtildi. CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Orhan Şen de canlı yayında önemli uyarılar yaptı. "G.Doğu Anadolu'nun doğusuna uzun bir aradan sonra ilk defa yağmur yağıyor." diyen Şen, yurdun batı kesimlerinde yağışların hafta sonu kuvvetli olacağını söyledi. Şen, hava sıcaklıklarının hafta sonundan itibaren daha düşeceğini de bildirdi.

Meteorolojiden son dakika uyarısı: 3 gün boyunca etkili olacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden hava durumuna ilişkin yeni bir uyardı geldi. Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre; Perşembe yurdun batı kesimleri yeni bir yağışlı sistemin etkisine gireceği tahmin ediliyor.  Perşembe günü Marmara'nın Batısı ve Kıyı Ege'de görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, akşam saatlerinden itibaren Trakya ve Çanakkale çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Haberin Devamı

Marmara'nın Batısı ve Kıyı Ege'de Cuma günü (15.10.2021) kuvvetli olarak devam etmesi beklenen yağışların, özellikle İzmir, Aydın ve Muğla çevrelerinde çok kuvvetli yer yer şiddetli olacağı tahmin ediliyor.

Kuvvetli yağışların Kıyı Ege'de 16.10.2021 Cumartesi günü akşam saatlerinden sonra, Marmara'nın Batısında ise 17.10.2021 Pazar akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Kuvvetli yağışların meydana getirebileceği olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları; Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yayınlayacağı güncel tahmin ve uyarıları takip etmelerinin önem arz ettiği belirtildi.

ORHAN ŞEN CANLI YAYINDA UYARDI

CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Orhan Şen, son hava durumunu aktardı. Yağışların çok geniş bir alanda etkili olacağını aktaran Şen, sıcaklıkların da düşeceğini söyledi. Şen'in açıklamaları şöyle:

Haberin Devamı

Yağışlar geniş bir alanda etkili olacak. Marmara'nın doğusu İstanbul dahil olmak üzere, Kuzey Ege, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz ve İç Anadolu'nun kuzeyi. Önemli yağışlar ise Adana-Kahramanmaraş bölgesinde etkili olacak. Bunun haricinde benim dikkatimi çeken G.Doğu Anadolu'nun doğusuna uzun bir aradan sonra ilk defa yağmur yağıyor. Diyarbakır, Mardin, Şırnak Cizre'de bugün yağış var. Önemli bir haber aslında. Bir de Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli rüzgar var. Adana ve Kahramanmaraş'ta yağışlar biraz kuvvetli olacak.

Yarın yağmur azalıyor, sakin geçecek. Cuma ve cumartesi için Batı bölgelerimize kuvvetli bir yağış geliyor. Bu yağış hem gök gürültülü sağanak yağış şeklinde hem de su baskını yapma ihtimali var. Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı, Batı karadeniz'de gök gürültü yağışlarla karşılacağız. Hafta sonu pazar gününden itibaren sıcaklar biraz daha düşecek.

EDİRNE'DE DOLU YAĞIŞI

Edirne’de, İpsala Kaymakamı Ekrem Güngör, dün sabaha karşı etkili olan dolu nedeniyle 13 bin dönüm çeltik ekili arazinin zarar gördüğünü söyledi.

İpsala Kaymakamı Ekrem Güngör, bölgede etkili olan dolu nedeniyle çeltik ekili arazilerin zarar gördüğü köylerde incelemelerde bulundu. Kaymakam Güngör, dün saat 04.00 sıralarında yaşanan şiddetli dolunun, henüz çeltik hasadı tamamlanmamış olan köylerde yoğun ürün kayıplarına sebebiyet verdiğini belirterek, “Gece boyunca birçok yerleşim yerinde yağan şiddetli yağmur bazı köylerde yerini doluya bıraktı. İpsala İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nce ilçe genelinde yapılan ön incelemelerimiz kapsamında ilk tespitlere göre, Sarıcaali köyünde 5 bin dönüm, Balabancık köyünde 3 bin 500 dönüm, Sultanköy’de 2 bin 500 dönüm, Paşaköy’de 1500 dönüm ve ilçe merkezi Taştepe mevkisinde yaklaşık 500 dönüm alanda olmak üzere, İpsala genelinde toplamda yaklaşık olarak 13 bin dönüm çeltik arazisinde doludan kaynaklanan zarar ve yoğun ürün kaybı bulunduğu gözlemlenmiştir” dedi.

Haberin Devamı

Meteorolojiden son dakika uyarısı: 3 gün boyunca etkili olacak

Ekrem Güngör, köy muhtarlıklarına, ilgili zarar ziyan tespitleri için gerekli evrakların gün içerisinde bırakıldığını söyledi. Bugün itibarıyla zarar beyan edilen tüm parseller için tam zarar tespitlerinin belirleneceğini ve bakanlığa iletileceğini ifade eden Güngör, çiftçilere de geçmiş olsun dileklerini iletti. (Ünsal YÜCEL/İPSALA - DHA)

Haberin Devamı

İLLERE GÖRE HAVA DURUMU
İSTANBUL °C, 17°C
Parçalı ve çok bulutlu, ilk saatlerde sağanak yağışlı

ANKARA °C, 21°C
Parçalı bulutlu, kuzey kesimleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

 İZMİR °C, 23°C
Parçalı ve yer yer çok bulutlu

ADANA °C, 29°C
Parçalı bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kuzey kesimlerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

ZONGULDAK °C, 18°C
Parçalı çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı

TRABZON °C, 24°C
Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra sağanak yağışlı

ERZURUM °C, 19°C
Parçalı bulutlu ve sağanak yağışlı

DİYARBAKIR °C, 28°C
Parçalı bulutlu, doğusu sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı