Gündem Son dakika... Bahçeli'nin İYİ Parti'ye çağrısı sonrası MHP'den bir açıklama daha

Son dakika... Bahçeli'nin İYİ Parti'ye çağrısı sonrası MHP'den bir açıklama daha

11.08.2023 - 11:14 | Son Güncellenme:

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin İYİ Parti'ye çağrısının ardından MHP Genel Başkanı İzzet Ulvi Yönter'den yeni bir açıklama geldi.

Yerel seçimler öncesi siyaset gündeminde hareketli günler yaşanırken MHP Lideri Devlet Bahçeli'den flaş bir hamle gelmişti. Dün akşam CNN TÜRK ekranlarında yayınlanan Gece Gürüşü programında Hürriyet Gazetesi yazarı Hande Fırat son dakika gelişmesini paylaşmıştı.

Haberin Devamı

BAHÇELİ'DEN İYİ PARTİ'YE ÇAĞRI

Hande Fırat, MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir'in mesajını şu sözlerle aktarmıştı; 'Sayın Genel Başkanımız, 1 Ağustos 2019 tarihinde twitter üzerinden bir mesaj yayınlamış ve geçmişte MHP'de yer alıp daha sonra İYİ Parti bünyesine geçen isimlere bir çağırda bulunmuştu. Yine sayın Genel başkanımız sizlere hürmetlerini sunarak İYİ Parti'ye yeni bir çağrısını iletiyor ve saygıdeğer kamuoyuyla paylaşıyorlar:

"Çağırdık dönmediniz yuvaya, yerel iktidarda komşu olalım ülke hayrına"

MHP'DEN BİR AÇIKLAMA DAHA

Konuyla ilgili bir açıklama da MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter'den geldi. CNN TÜRK'ten Göksu Öngören Özgür'e açıklamalarda bulunan Yönter şu ifadeleri kullandı;

Haberin Devamı

Sayın Genel Başkanımız Ağustos 2019'da 'Buluşma yerimiz zillet değil, millet' demişti. Kucaklaşmadan bahsetmişti. İYİ Parti Genel Başkanı'na 'eve dön' çağrısı yapmıştı. Çağrı karşılık bulmadı. Sessizliğe gömüldüler ya da ironi yaparak cevap vermeye çalıştılar.

Sayın Genel Başkanımız çağrılarında samimi, iyi niyetli. Dünkü açıklaması son derece net. Ne diyor, 'Çağırdık dönmediniz. Yerel iktidarda komşu olalım ülke hayrına'

O zaman ülke hayrına Türkiye'nin geleceği için yerel iktidarda komşu olalım. Komşu komşunun külüne muhtaç. Biz de komşuluk hukuku çok önemlidir. Ahlaki temeli vardır. Ülkenin hayrına geleceğimiz için. Komşuluk hukukunda muhabbet vardır, yakınlık vardır. Husumet yoktur, ayrılık yoktur. Ülke hayrına bir olalım, beraber olalım, komşu olalım. Bu çağrı çok saygın bir çağrı. 

Son dakika... Bahçelinin İYİ Partiye çağrısı sonrası MHPden bir açıklama daha

Bu çağrının samimiyetini görmek lazım. Türkiye'nin geleceği için zilletin bir yol olmadığını, çare olmadığını, çözüm olmadığını akıl vicdan sahiplerinin idrak etmesi lazım.

26 AĞUSTOS'U İŞARET ETTİ

Bu çağrının cevaben tarafı Sayın Akşener. Değerlendirmelerde bulunacaklardır. 26 Ağustos'ta bir konuşma yapacağı söyleniyor. Çok önemli bir konuşma olacağı iddia ediliyor. Bilemiyorum ki. Süreç bizi mutlaka aydınlatacak. Neyin ne olduğunu yakın bir zamanda göreceğiz.

Ama Genel Başkanımızın çağrısı tarihi bir çağrıdır. Bu çağrı Türkiye'nin menfaati için yapılmış bir çağrıdır. Bu çağrı günlük siyasi polemiklerin üzerinde geleceğin inşasu için düşünülmüş bir çağrıdır.

Haberin Devamı

Bu zaman tesadüfen söylenmiş bir zamanlama değildir. İYİ Parti'de bir arayış var. İYİ Parti çalkalanıyor. İYİ Parti fikir ayrılığı yaşıyor. 6'lı masadaki partilerin hiçbirisi birbirine benzemiyor. Düğme ilk başta yanlış iliklenmiş.

Cevap verip vermemeleri kendileri bileceği iş. Bu çağrı Türkiye'nin çağrısıdır. Bu çağrı siyasi ahlakın çağrısıdır. Bu çağrı iyi niyetli bir çağrı. Bu çağrı 31 Mart 2024'te Türkiye'nin zillete düşmemesi için bir çağrıdır.

BİR İTTİFAK MI, BAZI İLLERDE İŞ BİRLİĞİ Mİ?

Bir stratejik değerlendirme ortaya koyarsınız. Bir çağrı yaparsınız. Daha sonra bunun içeriğiyle ilgili konuşursunuz. Bu sorunun cevabı çok erken. Komşuluğun şekli, içeriği, maksadı ne olur onu bilemem. Bir iki ay sonra beş ay sonra daha net görebiliriz. Genel Başkanımız düşünülmesi ve tartışılması gereken çok önemli bir çağrı yapmıştır. Bu çağrının özü Türkiye'nin hayrınadır. Zaman bize her şeyi gösterecek.

Haberin Devamı

"MUHALEFET TÜRKİYE'NİN KARŞISINDA"

CHP'de kulis yapıyor. Genel Başkan adaylığı meselesiyle ilgili faaliyet yürütüyor, değişimden bahsediyor. 14 Mayıs öncesi meydan meydan dolaşan kim? 28 Mayıs'a kadar propaganda süreci içinde yer aldı mı, aldı. 29 Mayıs sabah değişimden bahseden ilk İmamoğlu oldu. Sen bu başarısızlığın ortağısın, failisin.

Muhalefet şu anda Türkiye'nin karşısında. Bu demokrasimizin gelişmesi ve olgunlaşması açısından da büyük bir tehdit. Şu anda muhalefet çok zayıf, çok cılız... Aynı zamanda Türkiye'nin de karşısında.

Kendileri henüz ne yapacaklarını bilmiyorlar. Hedefleri belli değil. Hangi program çerçevesinde yerel seçimlere hazırlanacakları belli değil. Sabah kalkıyoruz bir aday duyuyoruz. Akşam bakıyoruz başka aday duyuyoruz.

31 Mart 2024 tarihinde zilletten yerel yönetimde tamamıyla kurtulacağız.

"İBB BAŞKANI GEZİYOR"

Vatandaşlarımız İstanbul'daki belediye yönetimlerinden çok şikayetçi. İstanbul'un en ciddi konularından biri deprem. İstanbul'da muhtemel depremden bahsediliyor. Vade biçiliyor... 3 yıl, 5 yıl, 10 yıl sonra... Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız çok ciddi hazırlık içinde. İstanbul yasasından bahsediliyor. Çok doğru bir karar. İstanbul'daki olması muhtemel depremine önelik İBB Başkanı'nın bir açıklamasına, bir yapıcı tutumuna, bir eserine şahit olan var mı? Tunceli'de geziyor, orada geziyor burada geziyor. Oradan arta kalan zamanda da tatile gidiyor.

Haberin Devamı

İnsanımızı endişeye düşürmemizin faydası yok. Elbette deprem hayatın gerçeği.

Parti içi kavgadan başını kaldırıp İstanbul'a bakan var mı? Olmaz... Siz de İstanbul'da yaşıyorsunuz biz de. Ama İstanbul'da çok çetrefilli sorunlar var. Sınıfta kalmış vaziyetteler.

"İSTANBULLU VATANDAŞLARIMIZ BUNU HAK EDİYOR MU?"

Siz neyle uğraşıyorsunuz? Ekrem İmamoğlu neyle uğraşıyor? İstanbullu vatandaşlarımız bunu hak ediyor mu? Biz yeni yüzyıldan bahsediyoruz, yüksek hedefleri belirlemiş vaziyetteyiz. Öbür taraftan bozulan metrobüste vatandaşlarımızın çilesine bakıyoruz. Sudan'da yaşanmıyor bunlar.

Elimizi vicdanımıza koyalım ve İstanbul'un haline bakalım. Bu basiretsizliğin ve beceriksizliği 31 Mart 2024 tarihinde milletimizin müdahalesiyle kaldırılması lazım. Cumhur İttifakı yerelde de iktidar olması lazım. Ülke hayrına komşu olalım.

CHP'Lİ SEÇMENE ÇAĞRI

CHP'ye oy veren kardeşlerimiz bizim vatandaşlarımız. Onları da davet ediyoruz. Onların vatanseverliklerinden şüphe duymuyoruz. Atatürk sevgilerinden kuşku duymuyoruz.

DISNEY'IN ATATÜRK DİZİSİ KARARI

Çok talihsiz. Bu kararı kınıyorum. Atatürk ismine dahi tahammül edemeyen bir zihniyetle karşı karşıyayız. Aziz mirasıyla yaşayacağımızı gayet iyi bilsinler. Aziz Atatürk'ün ismini hiçbir yerden silemezler. Disney Plus'un bu kararı samimi, dürüst ve dosthane bir karar değildir.

Ermeni diasporasıyla bu akrar aynı zamanda insan hakları ve hukukun üstünlüğü konusunda ilke olduklarını ispat etmişlerdir. İbretle, hayretle karşılıyoruz. Başka konuda sürekli konuşan muhalefet Disney Plus'a tek bir laf edemedi. Yazıklar olsun. 3 maymunu oynadılar. Bu da onlara yakışan bir tutum oldu.