Gündem Devlet Bahçeli'den CNN TÜRK'te İYİ Parti'ye yerel seçim çağrısı

Devlet Bahçeli'den CNN TÜRK'te İYİ Parti'ye yerel seçim çağrısı

10.08.2023 - 22:57 | Son Güncellenme:

Gazeteci Hande Fırat, CNN Türk ekranlarında yayınlanan Gece Görüşü programında MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin önemli bir açıklamasını ekrana getirdi. Bahçeli yerel seçimler öncesi İYİ Parti'ye çağrıda bulundu.

Yerel seçimler öncesi siyaset gündeminde hareketli günler yaşanıyor. İYİ Parti'nin yerel seçimlere tek girip girmeyeceği konuşulurken MHP Lideri Devlet Bahçeli'den flaş bir hamle geldi. CNN Türk ekranlarında yayınlanan Gece Gürüşü programında Hürriyet Gazetesi yazarı Hande Fırat son dakika gelişmesini aktardı.

Haberin Devamı

Devlet Bahçeliden CNN TÜRKte İYİ Partiye yerel seçim çağrısı

Hande Fırat MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir'in mesajını şu sözlerle aktardı.

'Sayın Genel Başkanımız, 1 Ağustos 2019 tarihinde twitter üzerinden bir mesaj yayınlamış ve geçmişte MHP'de yer alıp daha sonra İYİ Parti bünyesine geçen isimlere bir çağırda bulunmuştu. Yine sayın Genel başkanımız sizlere hürmetlerini sunarak İYİ Parti'ye yeni bir çağrısını iletiyor ve saygıdeğer kamuoyuyla paylaşıyorlar:

"Çağırdık dönmediniz yuvaya, yerel iktidarda komşu olalım ülke hayrına"

'Siyaseti dizayn edecek bir çağrı'

Milliyet Gazetesi Zafer Şahin MHP'nin çağrısını şöye yorumladı: İYİ Parti'ye bir kez daha bak kendi tabanını bile orada olmayı izah edemiyorsun demektir. Bütün siyaseti yeniden dizayn edecek kadar önemli bir çağrı bu. Meral Hanım belki doğrudan bir cevap vermeyecektir. Grup toplantısında bir cevap verecektir. CHP ne cevap verecek bunları süreç içinde göreceğiz. Bence yerel seçimlere giderken siyaset bu çağrı üzerinden şekillenecek gibi duruyor.

Haberin Devamı

'Bu ittifaka bir davet değil, kurumsal bir çağrı'

Hande Fırat konunun perde arkasına ilişkin olarak "Sayın Bahçeli İYİ Parti'yi ittifaka davet etmiyor dolayısıyla bu kurumsal bir çıkış. Bir nevi İYİ Parti'ye buyurun deniyor. AK Parti'ye verilmiş bir bilgi yok çünkü Cumhur İttifakı'na ilişkin bir çağrı değil. Böyle olsaydı Sayın Cumhurbaşkanı ile zaten istişare edilirdi. Bu bir komşuluk yani iş birliği çıkışı. 26 Ağustos'ta Akşener'in yapacağı konuşmayı biliyor mu? Yine üst düzey kaynaklardan aldığım bilgiye göre hayır. Zaten Sayın Bahçeli siyaseti olacak tüm olasılıklar üzerinden okur. Yine MHP'li üst düzey kaynakların dediğine göre Akşener bu çağrısı kabul ederse ne olur :Akşener kabul ederse gelir komşumuz olur." bilgilerini aktardı.

Bahçeli 1 Ağustos 2019'da İYİ Parti'ye çağrıda bulunmuştu

MHP Lideri 1 Ağustos 2019'da İYİ Parti'ye bir çağrıda bulunmuş şu ifadeleri kullanmıştı: Fiziken orada, fikren aramızda bulunan dava arkadaşlarımın müştereken karar alıp MHP'ye dönüşün tarihi sorumluluğunu yerine getirmeleri halisane ve samimi beklentimdir.

Haberin Devamı

Tarih boyunca üç hilal kardeşliğin adı, kaynaşmanın adresi, kucaklaşmanın adaleti olmuştur. Nitekim üç hilal varsa huzur vardır, umut vardır, birlik ve dayanışma ruhu vakarını mahfuz tutmuştur. Bu gerçekler şerefli mazimizin iftihar vesikasıdır.

Zaman olmuş kırgınlıklar, kızgınlıklar ve küslükler vasat bulmuştur. Zaman olmuş kopuşlar, kırılışlar ve kayışlar yaşanmıştır. Ana gövde sağlam olduğundan, fazilet ve fikriyat derinlere tutunduğundan dönem dönem şiddeti artan fırtınalar hamd olsun tesirsiz kalmıştır.

3-4 Ağustos 2019 tarihinde İYİ Parti’nin 4.Olağanüstü Kurultayı yapılacaktır.Çağrım şudur: Fiziken orada,fikren aramızda bulunan dava arkadaşlarımın müştereken karar alıp Milliyetçi Hareket Partisi’ne dönüşün tarihi sorumluluğunu yerine getirmeleri halisane ve samimi beklentimdir.

Buluşma yerimiz zillet değil millettir. Kucaklaşma zamanı gelmiştir. İYİ Parti’nin Olağanüstü Kurultay’ında MHP’yle bütünleşme ve birleşme hamlesi Türkiye’nin gücüne güç katacak, yarım asırlık davamızı birlik ve dirlik içinde geleceğe taşıyacaktır. Çağrım birliğe, beraberliğe, barışmaya ve heyecanla tokalaşmayadır.