Gündem Son dakika! Bakan Soylu duyurdu: Tek seferde ele geçirilen en yüksek miktar

Son dakika! Bakan Soylu duyurdu: Tek seferde ele geçirilen en yüksek miktar

31.12.2021 - 15:47 | Son Güncellenme:

 İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bugün İstanbul’da yakalanan 553 kilo metamfetaminin Türkiye genelinde tek seferde yakalanan en yüksek metamfetamin olduğunu duyurdu.

Son dakika Bakan Soylu duyurdu: Tek seferde ele geçirilen en yüksek miktar

Ferit Zengin / İstanbul
İstanbul'da yılın son gününde polis tarafından yapılan operasyonda 533 kilo metamfetamin ele geçirildi. Operasyonda uyuşturucuyu üretip depoladıktan sonra satma hazırlığında yakalanan şebekenin İranlı 7 mensubu yakalanıp gözaltına alındı. Adreslerde uyuşturucunun yanı sıra yüklü miktarda döviz ve Türk Lirası ile uyuşturucu yapımında kullanılan hammadde ve malzeme ele geçirildi.

Haberin Devamı

İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele ekipleri 2 ay önce turist görünümünde yurda giren 7 kişilik bir şebekeyi takibe aldı. Yapılan takip ve izleme çalışmalarında 3 ayrı ilçede kiraladıkları adreslerde uyuşturucu yapıp depolayan şebekenin adreslerine bu sabah operasyon kararı
alındı.

Esenyurt, Başakşehir ve Sarıyer’de 5 ayrı adrese düzenlenen operasyonda, şebeke üyesi 7 şüpheli yakalanıp gözaltına alınırken, baskın düzenlenen adreslerden birinin uyuşturucu imal merkezi, diğer 2 adresin ise depo olarak kullanıldığı öğrenildi.

Son dakika Bakan Soylu duyurdu: Tek seferde ele geçirilen en yüksek miktar

TEK SEFERDE ELE GEÇİRİLEN EN YÜKSEK MİKTAR

Operasyonda 553 kilo 800 gram metamfetamin, 137 kilo uyuşturucu yapımında kullanılan kimyasal madde, 1 hassas terazi ve 1 para sayma makinesi ile uyuşturucudan elde edildiği değerlendirilen, 352 bin 120 lira, 13 bin 60 dolar ve 3 bin 500 euro para ele geçirilip el konuldu. Ele geçirilen metamfetaminin Türkiye’de tek operasyonda ele geçirilen en yüksek miktar olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

HIZLA ÖLÜME GÖTÜRÜYOR

İki aylık takiple ele geçirilen ve metamfetamin dünyadaki en tehlikeli uyuşturuculardan biri olarak biliniyor. En hızlı ölüme götüren uyuşturucu olarak da bilinen metamfetamin, polis ve jandarma istatistiklerine son 5 yılın tüketimi en hızlı çoğalan uyuşturucu olarak da yansıyor.

SOYLU'DAN OPERASYON AÇIKLAMASI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Türkiye genelinde tek seferde en yüksek metamfetamin yakalaması. İstanbul'da bugün, Esenyurt, Başakşehir ve Sarıyer ilçelerinde yapılan operasyonda; 553 kg Metamfetamin, 137 kg kimyasal madde ele geçirildi. 7 gözaltı. İstanbul Emniyeti ve Narkotik Birimlerimize tebrikler” ifadelerine yer verdi.

Son dakika Bakan Soylu duyurdu: Tek seferde ele geçirilen en yüksek miktar

114 KİLO UYUŞTURUCU ELE GEÇİRİLDİ

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi kırsalında, insansız hava aracı (İHA) ile düzenlenen jandarma operasyonunda, 114 kilo uyuşturucu ele geçirildi.

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Yüksekova ilçesine bağlı Güvenli ve Yılmaz köyü kırsalında uyuşturucu olduğu ihbarını aldı. Harekete geçen ekipler, bölgeye İHA destekli operasyon düzenledi. Narkotik köpeklerinin de kullanıldığı operasyonda 103 kilo 500 gram eroin, 10 kilo 500 gram metamfetamin ile 3 at ele geçirildi. 1 şüpheli de gözaltına alınırken, ekiplerin bölgedeki operasyonları sürüyor.

Haberin Devamı

Son dakika Bakan Soylu duyurdu: Tek seferde ele geçirilen en yüksek miktar