Gündem Son dakika: Bestler Dereler bölgesine hava harekatı

Son dakika: Bestler Dereler bölgesine hava harekatı

20.04.2017 - 09:47 | Son Güncellenme:

Şırnak kırsalındaki Bestler Dereler bölgesine dün geceden bu yana düzenlenen düzenlenen hava harekatında 26 terörist ölü olarak ele geçirildi. Valilikten yapılan açıklamada bir teröristin ise yaralı olarak ele geçirildiği bildirildi.

Son dakika: Bestler Dereler bölgesine hava harekatı

Terör örgütü PKK tarafından üs olarak kullanılan ve çok sayıda sığınağın bulunduğu bölgeye yapılan hava destekli operasyonla, teröristlerin kaldığı sığınaklar mezarları oldu. F-16 savaş uçakları ve atak helikopterlerinin ateş altına aldığı Bestler-Dereler bölgesindeki bir çok terörist sığınağı yerle bir edildi. Ateş altına alınan sığınaklardan kaçmaya çalışan teröristler de atak helikopterleri tarafından teker teker vurularak etkisiz hale getirildi. Dün başlatılan operasyonda şuan itibariyle öldürülen terörist sayısı 25'e ulaşırken, 1 terörist ise yaralı olarak ele geçirildi.

Haberin Devamı

Türk Silahlı Kuvvetleri, Şırnak'ın Bestler Dereler kırsalında tespit edilen teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için hava harekatı düzenledi. Dün gece başlatılan operasyonda mağarada tespit edilen bölücü terör örgütü mensubu terörislerden 26'sı ölü olarak ele geçiridi.

TSK'DAN YAPILAN AÇIKLAMA
TSK' dan yapılan açıklamada: "23’üncü J. Sınır Tümen Komutanlığı bünyesinde yürütülen operasyonlar kapsamında 19 Nisan 2017 tarihinde akşam 19:50-20:20 saatleri arasında Şırnak Bestler Dereler kırsalına alınan anlık alınan bir istihbaratın değerlendirilmesi sonucu Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçakları ile hava harekatı düzenlenmiş, bölgedeki mağaralardan birinde tespit edilen 11 bölücü terör örgütü (BTÖ) mensubu teröristler etkisiz hale getirilmiş ve iki silah mevzii de imha edilmiştir." denildi.

Haberin Devamı

OPERASYON BUGÜN DE DEVAM ETTİ
11 terösistın etkisiz hale getirilmesinin ardından operasyonlara ara vermeyen TSK, bu sabahtan itibarende bölgeyi ateş altına almayı sürdürdü. Devam eden operasyonda, bölgeye sevk edilen taarruz helikopterlerinin açtığı ateş sonucu 2 terörist daha etkisiz hale getirildi. Öldürülen teröristlerin sayısı 13'e yükseldi.

BİR MAĞARA DAHA TESPİT EDİLDİ
TSK'nın öğlen saatlerinde yaptığı açıklamada ise "Bu sabah 05:30’da bir mağarada yeri tespit edilen 5 terörist daha etkisiz hale getirilmiştir. Operasyon devam etmektedir. Şu ana kadar etkisiz hale getirilen terörist sayısı 18 olmuştur." denildi.

BİR TERÖRİST YARALI YAKALANDI
Operasyonla ilgili bir açıklama da Şırnak Valiliği'nden geldi. Devam eden operasyonlarda 7 teröristin daha etkisiz hale getirildiği belirtillen açıklamada, "İlimiz Bestler-Dereler bölgesinde 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı sorumluluğunda hava kuvvetlerimizin ve Atak helikopterinin ateş desteğiyle etkisiz hale getirilen 18 bölücü terör örgütü mensubu ve yaralı ele geçirilen 1 bölücü terör örgütü mensubuna ilaveten 7 bölücü terör örgütü mensubu daha etkisiz hale getirilmiştir. Operasyonda 1'i yaralı 25'i ölü olmak üzere toplam 26 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Bölgede operasyonlar kararlılıkla devam etmektedir" denildi.

Haberin Devamı