Gündem Son dakika! Bugün hava nasıl olacak? Meteoroloji'den 6 il için uyarı...

Son dakika! Bugün hava nasıl olacak? Meteoroloji'den 6 il için uyarı...

20.04.2020 - 09:02 | Son Güncellenme:

Meteoroloji'den gelen son dakika bilgisine göre; Yurdun kuzey ve doğu kesimlerinin çok bulutlu, öğleden sonra Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ile Kayseri ve Sivas çevrelerinin, akşam ve gece saatlerinde ise Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Bartın, Kastamonu ve Sinop çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Son dakika Bugün hava nasıl olacak Meteorolojiden 6 il için uyarı...

Meteoroloji'den yapılan uyarılara göre, Erzincan, Erzurum, Kars, Ardahan, Iğdır ve Ağrı'da aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış etkili olacak.

Haberin Devamı

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Doğu Anadolu Bölgesi'nde hava parçalı çok bulutlu sabah saatlerinde itibaren Erzincan, Erzurum çevreleri öğlen saatlerinden sonra bölge genelinde aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağış etkili olacak.

Sıcaklıkların mevsim normalleri civarında seyredeceği bölgede rüzgâr güney yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek.

Bölgede gece en düşük hava sıcaklığı Erzurum’da 4, Erzincan’da 8, Kars’ta 3, Ağrı'da 6, Ardahan'da 3, Iğdır’da 11 derece ölçüldü.

Gün içinde en yüksek sıcaklığın Erzincan'da 21, Iğdır'da 25, Ağrı'da 17, Erzurum’da 13, Kars’ta 17 ve Ardahan'da 16 derece olması öngörülüyor

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Haberin Devamı

Ankara: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 24
İstanbul: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı yer yer çok bulutlu 18
İzmir: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 25
Adana: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 28
Antalya: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 23
Samsun: Parçalı zamanla çok bulutlu, akşam ve gece saatlerinde sağanak yağışlı 19
Trabzon: Parçalı zamanla çok bulutlu, akşam ve gece saatlerinde sağanak yağışlı 20
Erzurum: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğleden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 12
Diyarbakır: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğleden sonra kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 25

Yazarlar